eldsjal2024_pan
Märstakalaset 2022 bjöd på Tusse. Nu blir det nya artister och framträdandenFoto: Magnus Granhagen

Märsta Centrum förvandlas till en festplats för hela familjen på Märstakalaset

Märsta Centrum kommer att vibrera av glädje och aktivitet den 19:e augusti då Märstakalaset äger rum från klockan 10 till 16. Det blir en dag fylld med spännande aktiviteter och underhållning för besökare i alla åldrar.

centrum_artikel_host

Aktiviteter som trollbinder barnen:
Barnen kommer att få uppleva en festdag utöver det vanliga med färgglada ballonger och lekfulla aktiviteter. Märsta Centrum kommer att vara hemvist för flera torghandlare som erbjuder allt från konst och hantverk till godsaker som kommer att tillfredsställa alla smaklökar. För de som är sportintresserade kommer Sigtuna Märsta Gymnastikklubb, SMGK, att vara på plats för att visa upp sina imponerande färdigheter. FRG, Crazy Flutters och Skånela är några av de andra föreningarna som också kommer att delta och lägga till en extra dos av feststämning.

Ett scenprogram som bjuder på mångsidig underhållning:
Scenprogrammet är fullproppat med en rad varierande akter som kommer att få publiken att skratta, dansa och applådera. Dagen inleds klockan 10.00 med en Open Audition på Stage Academy där alla är välkomna att delta. Därefter tar linedancegruppen Crazy Flutters över scenen klockan 11.00 och sätter igång med sina energifyllda dansnummer.

Höjdpunkten av dagen är den efterlängtade deltävlingen Stage Academy ARTIST klockan 12.00, där vinnaren från ARTIST 2022, Arwin Ismail, kommer att uppträda. Sex till åtta begåvade deltagare från Open Audition kommer att tävla om en prestigefylld plats i riksfinalen.

Musikalisk njutning fortsätter med Sebastian Rydgren kl. 12.45 och en framträdande samt signering med det omtyckta musikduon DOLLYSTYLE kl. 13.00. Arwin Ismail, som redan har imponerat på publiken, intar scenen klockan 14.00 för att leverera ännu en minnesvärd upplevelse.

Eftermiddagen fortsätter med Crazy Flutters som återvänder med sina sprudlande linedance-inslag klockan 14.30. Högspänningen når sin kulmen när vinnaren av dagen presenteras kl. 14.45 från Stage Academy ARTIST-tävlingen, som sedan kommer att representera Märsta Centrum i semifinalen.

En dag full av glädje, musik och gemenskap:
Utöver det fängslande scenprogrammet kommer det också att finnas intervjuer, tävlingar och en mängd underhållning från scenen under hela dagen.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

connys_helsida
steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida
storemore_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

eldsjal2024_helsida

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
mp_eu_outsider
storemore_out
stentekompani_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
connys
eldsjal2024_out