Märstakalaset 2022 bjöd på Tusse. Nu blir det nya artister och framträdandenFoto: Magnus Granhagen

Märsta Centrum förvandlas till en festplats för hela familjen på Märstakalaset

Märsta Centrum kommer att vibrera av glädje och aktivitet den 19:e augusti då Märstakalaset äger rum från klockan 10 till 16. Det blir en dag fylld med spännande aktiviteter och underhållning för besökare i alla åldrar.

centrum_artikel_host

Aktiviteter som trollbinder barnen:
Barnen kommer att få uppleva en festdag utöver det vanliga med färgglada ballonger och lekfulla aktiviteter. Märsta Centrum kommer att vara hemvist för flera torghandlare som erbjuder allt från konst och hantverk till godsaker som kommer att tillfredsställa alla smaklökar. För de som är sportintresserade kommer Sigtuna Märsta Gymnastikklubb, SMGK, att vara på plats för att visa upp sina imponerande färdigheter. FRG, Crazy Flutters och Skånela är några av de andra föreningarna som också kommer att delta och lägga till en extra dos av feststämning.

Ett scenprogram som bjuder på mångsidig underhållning:
Scenprogrammet är fullproppat med en rad varierande akter som kommer att få publiken att skratta, dansa och applådera. Dagen inleds klockan 10.00 med en Open Audition på Stage Academy där alla är välkomna att delta. Därefter tar linedancegruppen Crazy Flutters över scenen klockan 11.00 och sätter igång med sina energifyllda dansnummer.

Höjdpunkten av dagen är den efterlängtade deltävlingen Stage Academy ARTIST klockan 12.00, där vinnaren från ARTIST 2022, Arwin Ismail, kommer att uppträda. Sex till åtta begåvade deltagare från Open Audition kommer att tävla om en prestigefylld plats i riksfinalen.

Musikalisk njutning fortsätter med Sebastian Rydgren kl. 12.45 och en framträdande samt signering med det omtyckta musikduon DOLLYSTYLE kl. 13.00. Arwin Ismail, som redan har imponerat på publiken, intar scenen klockan 14.00 för att leverera ännu en minnesvärd upplevelse.

Eftermiddagen fortsätter med Crazy Flutters som återvänder med sina sprudlande linedance-inslag klockan 14.30. Högspänningen når sin kulmen när vinnaren av dagen presenteras kl. 14.45 från Stage Academy ARTIST-tävlingen, som sedan kommer att representera Märsta Centrum i semifinalen.

En dag full av glädje, musik och gemenskap:
Utöver det fängslande scenprogrammet kommer det också att finnas intervjuer, tävlingar och en mängd underhållning från scenen under hela dagen.

wenngarn_jul_helsida

Julmarknad i Herresta Lada

Nöjesnyheter Julmarknaden på Herresta Lada i Odensala är redo att välkomna besökare för ännu ett år av julglädje och lokal hantverksskönl. Sedan över två decennier har denna marknad varit ett populärt resmål för lokalinvånare och besökare under adventssöndagarna innan julafton.

slottsby_helsida
storemore_helsida
joes-helsida

Fotoutställningen ”Ofiltrerat” till Valsta

Kulturnyheter Stockholms läns museum kommer att arrangera en fotoutställning kallad "Ofiltrerat" på tre platser runt Stockholms län under november och december. De tre platserna som kommer att vara värdar för utställningen är Roslagsmuseet i Norrtälje, Torekällberget i Södertälje och ValstaKonst i Valsta.

Hesselbom kan vinna Augustpriset

Kulturnyheter Ted Hesselbom, musei- och konstchef på Sigtuna museum, har fått sitt intresse för vikingatiden belönat med en prestigefylld nominering. Tillsammans med Anna Lihammer har han författat boken "Vikingatider: När världen öppnades," och den har nu blivit nominerad till Augustpriset i kategorin Årets svenska fackbok.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Många nyheter för årets Kulturskola

Kulturnyheter Vid höstens terminsstart har över tusen barn och ungdomar i Sigtuna kommun anmält sig för kurser på Sigtuna kulturskola. Med ett omfattande utbud av både nya kurser och klassiker har skolan noterat ökad efterfrågan på aktiviteter som filmproduktion och gruppövningar. Piano fortsätter att vara en favorit bland instrumenten.

defacto_helsida

Skepptunabon 12:a på SM

Märstafolket Jimmy Jansson från Skepptuna kom på 12:a plats i Burgar-SM: - Oavsett pallplats eller inte så öppnar detta resultat upp dörrar till andra saker som väger upp mycket mer, säger Jimmy i ett uttalande.

connys_helsida

Jimmy laddad inför Burgar-SM i Gråbo

Nöjesnyheter Om en vecka äger Burger-SM rum i Gråbo, där Jimmy Jansson från Shiptune Burgers har förberett sig noggrant inför tävlingen. Över 70 lag kommer att delta i årets tävling, som har tre grenar: Freestyle, Vegetariskt och Hemlig låda.

ica_helsida
bildextra

Folkfest under Märsta Kalaset

Nöjesnyheter Märsta centrum blev på lördagen platsen för en spektakulär folkfest när Märsta kalaset ägde rum. Evenemanget lockade flera tusen besökare som samlades för en dag fylld med musik, dans och underhållning.

Säsongsavslutning för Steninge Motorträff

Nöjesnyheter En minnesvärd säsongsavslutning av Steninge Motorträff ägde rum under onsdagskvällen och slog alla förväntningar. Evenemanget, som har blivit en väntad höjdpunkt för motorentusiaster, samlade en imponerande samling fordon från när och fjärran för att fira kärleken till motorvärlden.

Inga Landgré har avlidit

Kulturnyheter Skådespelerskan Inga Landgré som under en tid bodde i Sigtuna avled under måndagen. Landgré var en av sin tids största svenska skådespelerskor och belönades med en Hedersguldbagge 2023.

sigtuna art walk

Arrangören: Fantastiskt tillfälle att uppleva konst på nära håll

Kulturnyheter Förra årets Art Walk blev en succé som nu återupprepas. En av initiativtagarna är sigtunabon Anna Forster som själv bjuder in till sin ateljé: - Sigtuna Art Walk är ett fantastiskt tillfälle för besökare att både uppleva konsten på nära håll och också få en chans att interagera med konstnärerna bakom verken, hälsar Anna Forster.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ica_outsider
storemore_out
connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
wnngarn_jul_outsider
slottsby_outsider
pantamera_out
joes_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host