eldsjal2024_pan
Foto: SweCycling

Märsta BMX på Europacupen

Vincent Molén och Jesper Wahlberg är två av cyklisterna på Europacupen i franska Sarrians till helgen.

centrum_artikel_host

Med bara dagar kvar till första deltävlingen i Europacupen i BMX, som tar plats i Sarrians, Frankrike, avslutar det svenska BMX-landslaget sitt intensiva, tre veckor långa, träningsläger. Landslagscyklisterna har under ledning av förbundskapten Johan Fransson finslipat på teknik och strategi för att stå väl förberedda inför säsongens utmaningar.

Förbundskapten Johan Fransson delar sin entusiasm inför den stundande tävlingen: ”På veckans träningar har det slipats på detaljerna. Det ser riktigt bra ut på banan för alla cyklister och de har utvecklats i rätt riktning för varje dag som gått, så jag ser verkligen fram emot att dra igång säsongen på riktigt till helgen.”

I årets upplaga av landslaget återfinns några av Sveriges främsta BMX-talanger, redo att ta sig an internationellt motstånd. Bland de utvalda cyklisterna märks:

Vincent Molén och Einar Lindberg, båda tävlande i U23-kategorin för Märsta BMX.
William Lindström, som tävlar i junior-klassen för Malmö BMX.
Jesper Wahlberg, som ställer upp i P15–16-kategorin för Märsta BMX.
Under tiden gör sig Felicia Klingström redo på hemmaplan inför nästa stopp på Europacup-touren i belgiska Zolder. Klingströms förberedelser är lika intensiva, och förväntningarna är höga på denna unga talang.

Landslagets deltagande i Europacupens öppningsdeltävling i Sarrians markerar starten på en spännande säsong där svenska cyklister återigen får chansen att visa sin klass på den internationella arenan. Med en solid grund av hård träning och strategisk förberedelse hoppas det svenska laget på framgångar och personliga rekord under årets tävlingssäsong.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Redan på fredagskvällen var två av bygdens lag igång. Märsta IK spelade 1-1 mot Roslagsbro och Sigtuna IF vann borta i Uppsala mot Gränby.

eldsjal2024_helsida
division 3

Oavgjort för Märsta IK i Upplandsderbyt

Fotboll En spännande match utspelades på Midgårdsvallen i Märsta när Märsta IK mötte Roslagsbro i Division 3 Norra Svealand. Matchen slutade oavgjort, 1-1, efter en intensiv kamp på planen.

Fler ska lockas till aktivitet och idrott

Sport Region Stockholm har skapat en plan för att få fler människor att vara aktiva och idrotta. Målet är att göra befolkningen friskare, stärka gemenskapen och göra Stockholm ännu mer attraktivt.

storemore_helsida

RA19 Herrjuniorer klara för SM-slutspel

Innebandy RA19:s herrjuniorer kommer helgen 19-21 april att göra upp om SM-titeln i IFU Arena, Uppsala: - Vi har som lag haft en väldigt bra säsong där vi endast förlorat en match, säger lagkapten William Christoffersen.

pantamera_avc_helsida

Rosenberg vann Serbia Open

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i den prestigefyllda Världsrankingtävlingen Serbia Open i Belgrad med tre tävlande i spetsen. Två av dem tävlar fortfarande för att säkra en plats i landslaget inför det kommande EM i Albanien.

connys_helsida
helgens matcher

Nu är serierna igång

Fotboll Bygdens lag har inlett seriespelet. De regionala serierna förra veckan och de lokala nu i helgen. Redan på fredagskvällen vann Sigtuna IF på Prästängarna mot Frösunda med 6-2!

mp_helsida_eu
division 3

MIK inledde Division 3 med seger

Fotboll Märsta IK inledde Division 3-säsongen med en imponerande seger på hemmaplan mot Gamla Upsala. Trots en utvisning lyckades laget säkra en 2-0-vinst, med mål av Mass Khan och Benjamin Suskic.

centrum_host_helsida
kvalextra!

Skånela skrällde i Kungsbacka och skaffade sig matchboll

Handboll Skånela fortsätter sin imponerande framfart i kvalet till Handbollsligan genom att vinna den andra kvalmatchen mot Aranäs och därmed ta ledningen med 2-0 i matcher. Matchen, som hölls i Kungsbacka sporthall, bjöd på spänning från början till slut inför 571 åskådare.

kvalextra

Skånela möter Aranäs i kvalet

Handboll På torsdagen blev det klart att Skånela IF:s herrar står inför en spännande utmaning då de möter HK Aranäs i kvalet till handbollsligan.

damallsvenskan

Klart nederlag i derbyt: Vi går inte 100 procent

Handboll Skånela föll i derbyt mot Tyresö på söndagen med 32-27 i Vikingahallen: - Tyresö är duktiga och kliniska i sina val jämfört med sina tidigare matcher, de vinner rättvist, sa assisterande tränaren Sara Hornö till märsta.nu.

herrallsvenskan

Derbyseger för Skånela

Handboll Skånela säkrade en imponerande seger i det hett omdiskuterade Stockholmsderbyt mot Tyresö på måndagskvällen, med en övertygande vinst på 32-27.

damallsvenskan

Skånela vann trots tappad storledning

Handboll Skånela tar sin tredje seger i Damallsvenskan efter 27-26 mot Kroppskultur: - Spelar vi som vi gör i första så har vi i Damallsvenskan att göra, sa tränare Jimmy Karlsson.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
storemore_out