socialdemokraterna_maj_panorama
Märsta Alliance var på plats för att ta emot sitt pris som Årets förening.Foto: Märsta Alliance

Märsta Alliance Årets förening

Det hölls föreningsgala på torsdagskvällen och Märsta Alliance utsågs till Årets förening

centrum_artikel_host

På föreningsgalan som Sigtuna kommun höll under torsdagen i Kulturlänken utsågs som väntat William Karlsson till Årets prestation med motiveringen ”Från doldis till storstjärna på sju månader”. Karlsson var själv inte på plats men lämnade en hälsning om att han uppskattar priset då det var i Märsta han växte upp och började spela hockey.

Till Årets förening utsågs sen Märsta Alliance, Helen Gunnarsson från Sigtuna Dansskola fick Årets Kulturpris och Årets Ungdomsledare blev Svante Backman. Oscar Björk fick Årets initiativ och Adam Rosvall blev Årets kulturstipendiat, samtliga dessa fyra priser hade tidigare offentliggjorts. I samband med galan uppmärksammades även att Friluftsfrämjandet Märsta-Sigtuna fyller 60 år. Konferencier under galan var Therese Berkovits som utsågs till Årets PT i vintras.

connys_helsida

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
forstamaj_helsida
eldsjal2024_helsida

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
nrh_sigtuna