defacto_pan2020
Märsta Alliance var på plats för att ta emot sitt pris som Årets förening.Foto: Märsta Alliance

Märsta Alliance Årets förening

Det hölls föreningsgala på torsdagskvällen och Märsta Alliance utsågs till Årets förening

centrum_artikel_host

På föreningsgalan som Sigtuna kommun höll under torsdagen i Kulturlänken utsågs som väntat William Karlsson till Årets prestation med motiveringen ”Från doldis till storstjärna på sju månader”. Karlsson var själv inte på plats men lämnade en hälsning om att han uppskattar priset då det var i Märsta han växte upp och började spela hockey.

Till Årets förening utsågs sen Märsta Alliance, Helen Gunnarsson från Sigtuna Dansskola fick Årets Kulturpris och Årets Ungdomsledare blev Svante Backman. Oscar Björk fick Årets initiativ och Adam Rosvall blev Årets kulturstipendiat, samtliga dessa fyra priser hade tidigare offentliggjorts. I samband med galan uppmärksammades även att Friluftsfrämjandet Märsta-Sigtuna fyller 60 år. Konferencier under galan var Therese Berkovits som utsågs till Årets PT i vintras.

centrum_host_helsida
defacto_helsida
joes-helsida

Vill skapa en inbjudande byggnad

Kulturnyheter Arkitektbyrån White som fått uppdraget att bygga det nya kultur- och aktivitetscentret i Valsta har som mål att skapa en uttrycksfull och inbjudande byggnad med fokus på delaktighet och trygghet.

ica_helsida

Fritidsbanken firar ett år i Humbacken

Nöjesnyheter På lördag firar Fritidsbanken ett år i kommunen och i samband med det kommer man finnas i Humbacken: - Totalt har vi lånat ut över 13 500 sport- och fritidsprylar till över 6 000 personer i alla åldrar som aktiverat sig fysiskt på sin fritid, berättar Ola Holmberg, platschef på Fritidsbanken.

pantamera_avc_helsida

Sigtunabo ger ut ny bok om skolan

Kulturnyheter Sigtunabon John Steinberg som är fil.dr. i pedagogik vid Uppsala Universitet har gett ut en ny bok som vänder sig till lärare "Elevers lärande - Handledning i klassrummet".

connys_helsida
dack_helsida

Arlandasamlingars arkiv hamnar i Gävle

Kulturnyheter Järnvägsmuseet i Gävle får en del av Arlandasamlingarna: - Det är mest praktiskt eftersom vi har ytterligare ett arkiv här, det vill säga det järnvägshistoriska, säger Kjell Åström, samlingschef, till SVT Gävleborg.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
swedol_outsider
connys
centrum_outsider_host
pantamera_out
ica_outsider
dack_outsider
ridskola_2020_outsider
joes_outsider