moderat_fokus_pan
Markus CornejoFoto: Privat

Markus uttagen till Riksläger

Markus Cornejo har tagits ut till Rikslägret senare i juli vilket ger en möjlighet att komma med i landslagstruppen för P15.

centrum_artikel_host

P15-landslagets ledning har tagit ut en trupp till Rikslägret på Bosön, ett 30-tal spelare från hela landet har tagits ut, några av dessa är målvakter, däribland Markus Cornejo från FC Arlanda.
– Jag känner mig ganska glad att allt inom fotbollen går bra just nu. Att få höra att jag blev kallad till rikslägret och att få göra min debut för Arlanda i divison 2 får mig att inse att mitt hårda jobb ger resultat. Detta gör att min dröm inom fotbollen närmar sig ännu mer och bara fortsätta att kämpa så kommer det fortfarande att gå bra för mig, säger Markus till märsta.nu

Sadlade om som tioåring
Markus har även tidigare varit på samlingar innan han togs ut till Rikslägret. Det var en rolig upplevelse enligt honom. Han började sin karriär i Rosersbergs IK som knatte och var anfallare i sina yngre dagar. Vid 9-årsåldern bytte han till FC Arlanda där han sedan sadlade om till målvakt. Efter långa träningspass med sin pappa älskade han att vara målvakt:
– Efter några år i Arlanda gick jag till AIK tillsammans med mina vänner och mina gamla tränare Hakim, Jason och Kristoffer som tränade AIK då. Vi vann serien och visade vad vi gick för. Efter två år med AIK spelade jag i Vasalund P05U, där vi spelade Kvalserie till Allsvenskan och det var en kul upplevelse. Sen i år så började alla vi i Arlanda igen och jag fick chansen att träna med A-laget, sen är vi där jag är nu. En lång resa som var värd för min utveckling, fortsätter Markus.

Skolan viktig
Det är dock inte bara fotboll i livet för Markus. Skolan är givetvis viktigt. Han börjar nian. Han är medveten om att det måste finnas en ”Plan B” om inte fotbollen bär honom hela vägen till proffslivet.
– Mina framtidsplaner inom fotbollen är att få spela i landslaget antingen för Chile eller Sverige. Men min dröm framförallt är att bli fotbollsproffs, men mitt högsta mål är att spela i en av dom högsta ligorna och vinna något stort. Bara fortsätta jobba hårt för inget är omöjligt.

Debuterade mot Stocksund
Tidigare denna säsong fick han även hoppa in i skarpt läge i Division 2 mot Stocksund. Efter en skada i en match fick Markus debutera. Laget låg under med 1-0 när Markus hoppade in, han svarade för en stabil insats och bröt några inlägg. FC Arlanda kvitterade i sista minuten och Markus var nöjd med debuten. P15-landslaget ska tas ut efter Rikslägret, återstår att se om han kommer med.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll De flesta serier är nu färdigspelade. Märsta IK krigar på i trean för att undvika kval. Rosersbergs IK spelar sista matchen för säsongen på söndag

centrum_host_helsida
herrallsvenskan

Skånela vann dramatisk match

Handboll Det var en spännande och dramatisk match mellan Skånela IF och IFK Ystad som ägde rum i Vikingahallen inför 200 ivriga åskådare. Matchen slutade med en knapp seger för hemmalaget Skånela, som vann med 27-26.

division 3

Viktig seger för MIK i streckmatchen

Fotboll Märsta IK stod starka i mötet mot IK Frej och säkrade segern med 1-0 efter en dramatisk match. Det avgörande målet kom i den 93:e minuten när Nasir Abdi Osman tog saken i egna händer och prickade in bollen i nätet.

defacto_helsida
connys_helsida
hockeyskola_helsida
moderat_fokus_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

adhd_kommun

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

kampsport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

ica_helsida
division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

mp_ute_helsida

Kim Taekwondo på Kadett-VM

kampsport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

nrh_sigtuna
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det är Superfredag för fotbollen i kommunen med matcher för Rosersberg, Wigör och Märsta IK.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderat_bli_medlem
connys
pantamera_out
swedol_outsider
mp_ute_outsider
centrum_outsider_host
ica_outsider
kommun_skoterska_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
hockeyskola_outsider
kommun_adhd_outsider