centrum_panorama_hostshopping
Foto: Insändarbild
Foto: Insändarbild

Marie medverkar i expertgrupp mot kvinnovåld

Marie Unander-Scharin, Kvinnojouren Sigtunas ordförande, befinner sig i Bryssel som en av Sveriges experter inom området mäns våld mot kvinnor.

centrum_artikel_host

Som en av Sveriges experter inom mäns våld mot kvinnor befinner sig Marie Unander-Scharin på Europaparlamentet i Bryssel för att delta i en expertisgrupp. Samtidigt firar svenska sexköpslagen som gör det olagligt att köpa sex 20 år på måndag.

Deltagarna i expertisgruppen medverkar inom Brussels Calls och den svenska ambassadören Per-Anders Sunesson beskrev för deltagarna hur lagen har gjort skillnad i Sverige.
– Vi pratar om prostitutionens verklighet runtom i Europa, och lyssnar till några av dem som är allra mest påverkade och vad de politiska svaren innebär som vi hittills fått, säger Marie Unander-Scharin, i ett mail till märsta.nu

fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida
mp_tack_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Nyheter I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Nyheter SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
mp_tack_outsider
centrum_outsider_host
connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider