moderat_fokus_pan
Foto: Insändarbild
Foto: Insändarbild

Marie medverkar i expertgrupp mot kvinnovåld

Marie Unander-Scharin, Kvinnojouren Sigtunas ordförande, befinner sig i Bryssel som en av Sveriges experter inom området mäns våld mot kvinnor.

centrum_artikel_host

Som en av Sveriges experter inom mäns våld mot kvinnor befinner sig Marie Unander-Scharin på Europaparlamentet i Bryssel för att delta i en expertisgrupp. Samtidigt firar svenska sexköpslagen som gör det olagligt att köpa sex 20 år på måndag.

Deltagarna i expertisgruppen medverkar inom Brussels Calls och den svenska ambassadören Per-Anders Sunesson beskrev för deltagarna hur lagen har gjort skillnad i Sverige.
– Vi pratar om prostitutionens verklighet runtom i Europa, och lyssnar till några av dem som är allra mest påverkade och vad de politiska svaren innebär som vi hittills fått, säger Marie Unander-Scharin, i ett mail till märsta.nu

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

adhd_kommun
hockeyskola_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

centrum_host_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

moderat_fokus_helsida
sap_sep23_helsida
EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

nrh_sigtuna

Man misstänkts för våldsamt motstånd och olaga hot på Arlanda

Blåljus Under de tidiga morgontimmarna på utspelade sig en händelse på Terminal 5 vid en av Sveriges mest trafikerade flygplatser, där en man greps av polisen efter att ha misstänkts för våldsamt motstånd mot tjänstemän. Händelsen ägde rum i avgångshallen på terminalen och ledde till ett pådrag av polis och säkerhetsvakter.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu, din dagliga uppdatering om vad som händer i kommunen. Här är dagens sammanfattning:

defacto_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

joes-helsida
connys_helsida
ica_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

kommun_adhd_outsider
moderat_bli_medlem
nrh
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
socialdem_sep23_outsider
connys
hockeyskola_outsider
pantamera_out
joes_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
kommun_skoterska_outsider