kommun_skoterska
Marie Unander-ScahrinFoto: Insändarbild

Marie fortsätter kämpa mot mäns våld mot kvinnor

Marie Unander-Scharin (C) har valts in i styrgruppen för Operation Kvinnofrid.

centrum_artikel_host

Centerpartisten och sigtunabon Marie Unander-Scharin som har arbetat på europeisk nivå för att bekämpa kvinnovåld får nu ett prestigefullt uppdrag. Hon har valts in i styrgruppen för Operation Kvinnofrid som är en samverkansplattform mellan myndigheter i länet i syfte att arbeta långsiktigt för att motverka mäns våld mot kvinnor.

Operation Kvinnofrid leds av Länssyrelsen och det är Storstockholms styrelse som valt in Marie i styrgruppen. Uppdraget innebär att främja samverkan och utveckling så att kommunerna bättre kan nå sina mål om välfärd och service för medborgarna.
– Det här är ett arbete jag tar på största allvar och ser mycket fram emot att få bidra i ett så viktigt forum med frågor som jag arbetat med länge säger, Marie i ett uttalande.

EXTRA

Skatten ökar och SL-kortet blir dyrare

Nyheter Region Stockholm meddelade på onsdagen sin budget för det kommande året, och den innebär en kärv verklighet för länets invånare. SL-kortet blir 50 kronor dyrare, och skatten höjs med 30 öre per intjänad hundralapp.

pantamera_avc_helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Nyheter 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

nrh_sigtuna
mp_ute_helsida

Liberalerna kritiska till angiverikrav för skolan

Nyheter Liberalernas riksdagsledamot Fredrik Malm och Barn- och ungdomsnämndens ordförande Pernilla Bergqvist (L) skriver i ett pressmeddelande till märsta.nu att lärare inte ska behöva informera myndigheter om elever som saknar uppehållstillstånd.

connys_helsida

(V)-ledaren besökte Österby Gård

Nyheter På tisdagen besökte Nooshi Dadgostar, partiledare för Vänsterpartiet, Österby Gård utanför Sigtuna tillsammans med LRF (Lantbrukarnas Riksförbund). Under besöket fick hon insikt i hur klimatförändringarna påverkar livsmedelsproduktionen och diskuterade möjligheter att öka den svenska och lokala maten i offentliga kök.

joes-helsida
adhd_kommun
defacto_helsida
1 maj

Fokus på utmaningar i välfärden

Nyheter På måndag är det 1 maj och det ska firas av Socialdemokraterna på Valsta torg med tal av oppositionsrådet Marie Axelsson: - Jag kommer att prata om utmaningarna inom välfärden i kommunen, säger Marie Axelsson.

Vill höja sommarpengen till 750 kronor

Nyheter Sedan ett antal år tillbaka finns det en sommarpeng och vinterpeng som barn kan tilldelas i familjer som har försörjningsstöd. Nu vill det största oppositionspartiet Socialdemokraterna höja pengen med 250 kronor.

ica_helsida
centrum_host_helsida

Prestigefullt uppdrag för Langby

Nyheter Erik Langby har valts till ny ordförande i Kommuninvest som är en samverkan för kommuner i samband med finansiering av bostäder, infrastruktur, skolor och sjukhus med mera.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
kommun_adhd_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
joes_outsider
swedol_outsider
kommun_skoterska_outsider
mp_ute_outsider
centrum_outsider_host
connys