centrum_panorama_hostshopping
Marie Unander-ScahrinFoto: Insändarbild

Marie fortsätter kämpa mot mäns våld mot kvinnor

Marie Unander-Scharin (C) har valts in i styrgruppen för Operation Kvinnofrid.

centrum_artikel_host

Centerpartisten och sigtunabon Marie Unander-Scharin som har arbetat på europeisk nivå för att bekämpa kvinnovåld får nu ett prestigefullt uppdrag. Hon har valts in i styrgruppen för Operation Kvinnofrid som är en samverkansplattform mellan myndigheter i länet i syfte att arbeta långsiktigt för att motverka mäns våld mot kvinnor.

Operation Kvinnofrid leds av Länssyrelsen och det är Storstockholms styrelse som valt in Marie i styrgruppen. Uppdraget innebär att främja samverkan och utveckling så att kommunerna bättre kan nå sina mål om välfärd och service för medborgarna.
– Det här är ett arbete jag tar på största allvar och ser mycket fram emot att få bidra i ett så viktigt forum med frågor som jag arbetat med länge säger, Marie i ett uttalande.

mp_tack_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider
connys
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
pantamera_out