sap_feb_pan
Greger Fellin och Manuella Azri.Foto: Sigtuna kommun

Manuella och Greger prisades

Manuella Azri och Greger Fellin prisades av Kultur- och fritidsnämnden för sina insatser inom föreningsliv respektve kultur.

centrum_artikel_host

Manuella Azri utsågs till Årets ungdomsledare i Sigtuna kommun. Sigtuna kommun delar årligen ut pris till Årets ungdomsledare och hon uppmärksammades i samband med en ceremoni på Forum i Märsta. Manuella är engagerad i Sigtuna Basket där hon coachar killar i åldern 16-19 år.
– Det känns väldigt roligt att det arbete man har gjort har uppskattats, för det har verkligen bara varit helt genuint. Och jag hoppas verkligen att det här motiverar andra, de yngre, att se upp till det här och vilja göra skillnad själva, sa Manuella i ett uttalande till Sigtuna kommuns Instagram

Greger Fellin prisas för sina insatser för musiken i kommunen. Han får nu 10 000 kronor som han ska använda till att unga symfonimusiker får utveckling. Nu ska ett gäng unga få spela med en professionell stråkorkester som en del av deras utveckling som musiker.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Sigtuna kommun (@sigtunakommun)

skridskodisco_helsida
connys_helsida

Märstaborna bland de största semmelfrossarna

Nöjesnyheter Semlans magi sprider sig över landet när semmelperioden äntligen är här. Enligt Coops senaste rapport om semmelkonsumtionen är det ingen tvekan om att märstaborna gillar att frossa i det klassiska bakverket. Över två miljoner semlor försvann från Coops butiker under 2023, och även i år förväntas efterfrågan vara hög.

centrum_host_helsida

Nu ändras bidragen inom kultur- och fritid

Kulturnyheter Sigtuna kommun planerar för betydande förändringar i kultur- och fritidsbidragen för att främja ökat fokus på kultur och göra stödet mer ändamålsenligt. Beslutet togs under kultur- och fritidsnämndens senaste sammanträde, och förändringarna kommer särskilt att påverka bidragen inom kulturområdet.

Märstabo vann 1,7 miljoner på Lotto

Nöjesnyheter Två lyckliga invånare, en från Haninge och en från Märsta, kan nu skatta sig som miljonvinnare efter Lottos lördagsdragning. Båda spelarna matchade alla sju nummer och belönades med imponerande vinster på exakt 3 411 047 kronor var.

steningekompani_helsida

Ökat intresse för odling hos Herresta lada

Kulturnyheter I en tid av allmän oro och osäkerhet har intresset för odling och självförsörjning ökat markant. Hemarbete och en strävan efter en mer hållbar livsstil bidrar troligen till denna ökning. Herresta Lada, som redan har en populär odlingskurs, upplever nu ökat tryck på grund av den ökade efterfrågan på lokal matproduktion.

spedition_helsida

Många besökte Sigtuna museum 2024

Kulturnyheter Sigtuna Museum har under 2023 attraherat rekordmånga besökare med spännande vikingasilver och kunniga guider. Över hundratusen nyfikna invånare och andra besökare har utforskat museets utställningar, där Vikingasilvret, inkluderande Professorsskatten och Sundvedaskatten med över 600 silvermynt, var en särskilt populär attraktion.

fritidsbanken_sportlov
jullov

Detta kan du göra under jullovet

Nöjesnyheter Med jullovet i antågande är det dags att planera för roliga aktiviteter för hela familjen. Oavsett intresse eller ålder finns det ett brett utbud av aktiviteter att välja mellan runt om i kommunen.

funkisfest_helsida
julen 2023

Julklappsinsamlingen i väcker stort engagemang

Märstafolket Under pandemin spelade julklappsinsamlingen en roll för att skapa glädje och sammanhållning i Sigtuna kommun. För tredje året i rad har projektet blivit en central aktivitet för att stötta och glädja deltagare, särskilt med tanke på de utmaningar som isolering och oro för Covid har skapat.

pantamera_avc_helsida
sportlov

Julmarknad i Herresta Lada

Nöjesnyheter Julmarknaden på Herresta Lada i Odensala är redo att välkomna besökare för ännu ett år av julglädje och lokal hantverksskönl. Sedan över två decennier har denna marknad varit ett populärt resmål för lokalinvånare och besökare under adventssöndagarna innan julafton.

Fotoutställningen ”Ofiltrerat” till Valsta

Kulturnyheter Stockholms läns museum kommer att arrangera en fotoutställning kallad "Ofiltrerat" på tre platser runt Stockholms län under november och december. De tre platserna som kommer att vara värdar för utställningen är Roslagsmuseet i Norrtälje, Torekällberget i Södertälje och ValstaKonst i Valsta.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
funkisfest_outsider
spedition_outsider
ridskola_2020_outsider
skridskodisco_outsider
stentekompani_outsider
pantamera_out
connys
nrh_sigtuna