sap_pan23
Greger Fellin och Manuella Azri.Foto: Sigtuna kommun

Manuella och Greger prisades

Manuella Azri och Greger Fellin prisades av Kultur- och fritidsnämnden för sina insatser inom föreningsliv respektve kultur.

centrum_artikel_host

Manuella Azri utsågs till Årets ungdomsledare i Sigtuna kommun. Sigtuna kommun delar årligen ut pris till Årets ungdomsledare och hon uppmärksammades i samband med en ceremoni på Forum i Märsta. Manuella är engagerad i Sigtuna Basket där hon coachar killar i åldern 16-19 år.
– Det känns väldigt roligt att det arbete man har gjort har uppskattats, för det har verkligen bara varit helt genuint. Och jag hoppas verkligen att det här motiverar andra, de yngre, att se upp till det här och vilja göra skillnad själva, sa Manuella i ett uttalande till Sigtuna kommuns Instagram

Greger Fellin prisas för sina insatser för musiken i kommunen. Han får nu 10 000 kronor som han ska använda till att unga symfonimusiker får utveckling. Nu ska ett gäng unga få spela med en professionell stråkorkester som en del av deras utveckling som musiker.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Sigtuna kommun (@sigtunakommun)

Många nyheter för årets Kulturskola

Kulturnyheter Vid höstens terminsstart har över tusen barn och ungdomar i Sigtuna kommun anmält sig för kurser på Sigtuna kulturskola. Med ett omfattande utbud av både nya kurser och klassiker har skolan noterat ökad efterfrågan på aktiviteter som filmproduktion och gruppövningar. Piano fortsätter att vara en favorit bland instrumenten.

joes-helsida

Skepptunabon 12:a på SM

Märstafolket Jimmy Jansson från Skepptuna kom på 12:a plats i Burgar-SM: - Oavsett pallplats eller inte så öppnar detta resultat upp dörrar till andra saker som väger upp mycket mer, säger Jimmy i ett uttalande.

centrum_host_helsida

Jimmy laddad inför Burgar-SM i Gråbo

Nöjesnyheter Om en vecka äger Burger-SM rum i Gråbo, där Jimmy Jansson från Shiptune Burgers har förberett sig noggrant inför tävlingen. Över 70 lag kommer att delta i årets tävling, som har tre grenar: Freestyle, Vegetariskt och Hemlig låda.

defacto_helsida
bildextra

Folkfest under Märsta Kalaset

Nöjesnyheter Märsta centrum blev på lördagen platsen för en spektakulär folkfest när Märsta kalaset ägde rum. Evenemanget lockade flera tusen besökare som samlades för en dag fylld med musik, dans och underhållning.

Säsongsavslutning för Steninge Motorträff

Nöjesnyheter En minnesvärd säsongsavslutning av Steninge Motorträff ägde rum under onsdagskvällen och slog alla förväntningar. Evenemanget, som har blivit en väntad höjdpunkt för motorentusiaster, samlade en imponerande samling fordon från när och fjärran för att fira kärleken till motorvärlden.

pantamera_avc_helsida
moderat_fokus_helsida

Inga Landgré har avlidit

Kulturnyheter Skådespelerskan Inga Landgré som under en tid bodde i Sigtuna avled under måndagen. Landgré var en av sin tids största svenska skådespelerskor och belönades med en Hedersguldbagge 2023.

ica_helsida
sigtuna art walk

Arrangören: Fantastiskt tillfälle att uppleva konst på nära håll

Kulturnyheter Förra årets Art Walk blev en succé som nu återupprepas. En av initiativtagarna är sigtunabon Anna Forster som själv bjuder in till sin ateljé: - Sigtuna Art Walk är ett fantastiskt tillfälle för besökare att både uppleva konsten på nära håll och också få en chans att interagera med konstnärerna bakom verken, hälsar Anna Forster.

nrh_sigtuna

Hyllad konstnär ställer ut på Valstakonst

Kulturnyheter Värmländska konstnären Leif Engström har nått stora framgångar med sin senaste utställning "Fönsterband" på ValstaKonst. Den här utställningen är den största han haft hittills, både när det gäller yta och antalet verk som visas. Engström har på kort tid blivit ett av de stora namnen inom den svenska konstscenen.

skanela_helsida

Satsning på lokala artister under Summer Squeeze

Nöjesnyheter I år är det större satsning på lokala artister under Sigtuna Summer Squeeze: - Vi tycker att det är så kul att kunna samla en del av alla duktiga, lokala artister som finns i Sigtuna vid ett tillfälle, säger Göran Lundh, ordförande i Sigtuna Event.

hockeyskola_helsida
connys_helsida
sap_sep23_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

hockeyskola_outsider
socialdem_sep23_outsider
skanela_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider
pantamera_out
nrh
swedol_outsider
ica_outsider
connys
moderat_bli_medlem