valstadagen_pan
Greger Fellin och Manuella Azri.Foto: Sigtuna kommun

Manuella och Greger prisades

Manuella Azri och Greger Fellin prisades av Kultur- och fritidsnämnden för sina insatser inom föreningsliv respektve kultur.

centrum_artikel_host

Manuella Azri utsågs till Årets ungdomsledare i Sigtuna kommun. Sigtuna kommun delar årligen ut pris till Årets ungdomsledare och hon uppmärksammades i samband med en ceremoni på Forum i Märsta. Manuella är engagerad i Sigtuna Basket där hon coachar killar i åldern 16-19 år.
– Det känns väldigt roligt att det arbete man har gjort har uppskattats, för det har verkligen bara varit helt genuint. Och jag hoppas verkligen att det här motiverar andra, de yngre, att se upp till det här och vilja göra skillnad själva, sa Manuella i ett uttalande till Sigtuna kommuns Instagram

Greger Fellin prisas för sina insatser för musiken i kommunen. Han får nu 10 000 kronor som han ska använda till att unga symfonimusiker får utveckling. Nu ska ett gäng unga få spela med en professionell stråkorkester som en del av deras utveckling som musiker.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Sigtuna kommun (@sigtunakommun)

Wenngarns_cafe_helsida

ADAAM vann en Grammis

Nöjesnyheter Under onsdagskvällen hölls Grammisgalan, den årliga musikprisutdelningen som hyllar det bästa inom svensk musik. Bland de vinnarna fanns Märstaartisten ADAAM, som tillsammans med Loam var nominerad för låten "Fakka ur".

elon_helsida

Brännplattan Open gör comeback

Nöjesnyheter Efter två års uppehåll på grund av pandemin är Brännplattan Open brännbollsturnering tillbaka i Sigtuna kommun. Evenemanget, som syftar till att utse kommunens bästa brännbollslag, kommer att hållas lördagen den 3 juni på Vikingafältet i Märsta.

centrum_host_helsida

Sigtuna stad firar Valborg med traditionell sång och brasa

Nöjesnyheter Sigtuna stad har en lång tradition av att fira Valborg med majbrasor och körsång. Sedan början av 1900-talet har invånarna i Sigtuna stad samlats för att välkomna våren med eld och sång. Ursprungligen tändes majbrasan på Harberget, men på 1920-talet tillkom traditionen med körsång och tal när Sigtunastiftelsen etablerades, och firandet hölls då uppe på Klockbacken. På 1950- och 1960-talen hölls firandet nere vid hamnen.

joes-helsida

Nu finns samtidsbilder från kommunen

Kulturnyheter Stockholms läns museum har lanserat 10 000 bilder från länsbor i ett samtidsalbum: - Jätteroligt att vi nu har nått 10 000 fotografier i Samtidsbild. De uppladdade fotografierna en unik bild av det samtida livet och vardagen i vårt län som bidrar till vårt gemensamma kulturarv, säger museichef Annelie Kurttila.

ica_helsida

Kulturpriset och Årets ungdomsledare utsedda

Kulturnyheter Kultur- och fritidsnämnden i Sigtuna kommun har nyligen beslutat om vilka som kommer att ta emot Kulturpriset och Årets ungdomsledare för år 2022. Priset delas ut till personer som utfört intressefyllt och framgångsrikt arbete inom kulturella eller idrottsliga områden i kommunen.

Wetzig släpper barnbok efter tre års arbete

Kulturnyheter Efter tre års hårt arbete är det äntligen dags för Anna-Karin Wetzig att släppa sin första barnbok, Årstider. Boken är en lekfull inbjudan till att reflektera över skillnader i månader och årstider, och riktar sig till barn mellan 2 och 6 år.

valstadagen

Spred påskglädje i Valsta

Kulturnyheter Ungdomsstyrelsen och Söndagsskolagruppen arrangerade påskhälsning och överraskning för barnen i S:t Johannes Syrisk Ortodoxa kyrkan i Märsta, med syfte att sprida glädje och påminna om påskens betydelse.

FunkisFiket invigdes

Nöjesnyheter Förra veckan invigdes FunkisFiket i Träffpunkten, en plats där personer med funktionsvariationer kan träffas en kväll i veckan.

mp_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
nrh_sigtuna
defacto_helsida

Vill skapa en inbjudande byggnad

Kulturnyheter Arkitektbyrån White som fått uppdraget att bygga det nya kultur- och aktivitetscentret i Valsta har som mål att skapa en uttrycksfull och inbjudande byggnad med fokus på delaktighet och trygghet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
connys
joes_outsider
valstadagen_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
mp_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
student_outsider
wenngarn_outsider