centrum_panorama_hostshopping
Foto: Moderaterna
Foto: Moderaterna

Många ville prata trygghet

Moderaterna höll sitt trygghetsseminarium i Kulturlänken på torsdagen och det var många som ville lyssna på både politiker, polis och tjänstemän om situationen i kommunen.

centrum_artikel_host

Det var välbesökt i Kulturlänken i samband med Moderaternas trygghetsseminarium:
– Tydligt att frågan berör många och att otryggheten inte har tagits på allvar bakåt i tiden. Nu behövs både kort- och långsiktiga insatser för att vända utvecklingen, skrev Moderaternas ordförande Mattias Askerson på Facebook.

Moderaterna hade bjudit in bland annat trygghetschefen Thomas Mileborn samt representanter för polis och brandkår.
– Igår genomförde vi det trygghetsseminarium Moderaterna och Alliansgruppen arrangerat och bjudit in kommunens invånare till. Väldigt lyckat och välbesökt. Det är uppenbart att vi måste göra mer för att öka tryggheten i kommunen, kommenterar Olov Holst (M), oppositionsråd, som själv deltog i samtalen.

connys_helsida
centrum_host_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

bygdensdag_helsida
seniormassa_pan
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
pantamera_out
connys
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
eu_valet_outsider
seniormassa_outsider
eldsjal2024_out
bygdensdag_outsider