centrum_panorama_hostshopping
Foto: Lifelab

Många testar sig för covid-19

Antalet personer som testat sig för covid-19 i regionen är nu över 130 000 personer.

centrum_artikel_host

Under vecka 34 har hittills 3600 tester av covid-19 genomförts, av dessa var 2,4 procent positiva enligt Region Stockholm. Sedan 15:e juni har över 130 000 personer testat sig i regionen, nästan 400 000 har testat sig för antikroppar och där var 16,2 procent positiva. Regionen konstaterar att av samtliga som avlidit, 2392 personer, har 1015 varit på ett särskilt boende.

Vill man testa sig så uppger regionen att det finns gott om tider för så kallade PCR-test, man kan testa sig på en drive in-enhet, bland annat i Väsby, eller boka tid. De flesta enheter som har provtagning har även lediga tider. Trycket är dock stort på tester på Karolinska i Solna. Det finns också självtest som skickas i taxi och där är kapaciteten att skicka 2000 per dag, 700 prover per dag levereras i nuläget.

centrum_host_helsida
brobygget_2024
connys_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

mp_tack_helsida
pantamera_avc_helsida
fritidsbanken_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
mp_tack_outsider
fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out