moderat_fokus_pan
Foto: Lifelab

Många testar sig för covid-19

Antalet personer som testat sig för covid-19 i regionen är nu över 130 000 personer.

centrum_artikel_host

Under vecka 34 har hittills 3600 tester av covid-19 genomförts, av dessa var 2,4 procent positiva enligt Region Stockholm. Sedan 15:e juni har över 130 000 personer testat sig i regionen, nästan 400 000 har testat sig för antikroppar och där var 16,2 procent positiva. Regionen konstaterar att av samtliga som avlidit, 2392 personer, har 1015 varit på ett särskilt boende.

Vill man testa sig så uppger regionen att det finns gott om tider för så kallade PCR-test, man kan testa sig på en drive in-enhet, bland annat i Väsby, eller boka tid. De flesta enheter som har provtagning har även lediga tider. Trycket är dock stort på tester på Karolinska i Solna. Det finns också självtest som skickas i taxi och där är kapaciteten att skicka 2000 per dag, 700 prover per dag levereras i nuläget.

centrum_host_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

moderat_fokus_helsida
hockeyskola_helsida
connys_helsida
defacto_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

sap_sep23_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

joes-helsida

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

nrh_sigtuna
ica_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

nrh
pantamera_out
joes_outsider
hockeyskola_outsider
moderat_bli_medlem
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
socialdem_sep23_outsider
ica_outsider