sap_feb_pan
Foto: Lifelab

Många testar sig för covid-19

Antalet personer som testat sig för covid-19 i regionen är nu över 130 000 personer.

centrum_artikel_host

Under vecka 34 har hittills 3600 tester av covid-19 genomförts, av dessa var 2,4 procent positiva enligt Region Stockholm. Sedan 15:e juni har över 130 000 personer testat sig i regionen, nästan 400 000 har testat sig för antikroppar och där var 16,2 procent positiva. Regionen konstaterar att av samtliga som avlidit, 2392 personer, har 1015 varit på ett särskilt boende.

Vill man testa sig så uppger regionen att det finns gott om tider för så kallade PCR-test, man kan testa sig på en drive in-enhet, bland annat i Väsby, eller boka tid. De flesta enheter som har provtagning har även lediga tider. Trycket är dock stort på tester på Karolinska i Solna. Det finns också självtest som skickas i taxi och där är kapaciteten att skicka 2000 per dag, 700 prover per dag levereras i nuläget.

steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

funkisfest_helsida
centrum_host_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

connys_helsida

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

skridskodisco_helsida
fritidsbanken_sportlov
sportlov

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

spedition_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
stentekompani_outsider
funkisfest_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
nrh_sigtuna
spedition_outsider
skridskodisco_outsider