moderat_fokus_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Många såg Arlanda derbyvinna

Bygdens två bästa lag gjorde upp i Upplandscupen på söndagen och FC Arlanda vann efter sent mål av Sencer Sogük.

centrum_artikel_host

Båda lagen ställde upp med starka elvor i Upplandscupen. För Märstas del var Victor Levén, Fredrik Lindberg, Gökay Altüner och Andreas Munter med. Den sistnämnde fortsatte som förra säsongen slutade och blev utvisad med kvarten kvar. Det var en het match med totalt åtta gula och ett rött. Matchens enda mål svarade Sencer Sögük för med en bonusstraff i 80:e minuten. Märsta IK forcerade på slutet men George Moussan visade klassen i kassen.
– Vi är nöjda, det är ju derby, säger George Moussan i en kommentar.

Segern innebär att Arlanda toppar gruppen på åtta poäng och slåss om avancemang med Rosersberg och Wigör. Arlanda avslutar på söndag och måste vinna sin match då både Wigör och Rosersberg har en match mindre spelad. De möts sedan i en avslutande gängmatch 17:e april. Märsta IK och Sigtuna IF är avsågade.

joes-helsida
ica_helsida
skanela_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

connys_helsida

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

centrum_host_helsida

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

kampsport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

pantamera_avc_helsida
division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

hockeyskola_helsida

Kim Taekwondo på Kadett-VM

kampsport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

defacto_helsida
nrh_sigtuna
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det är Superfredag för fotbollen i kommunen med matcher för Rosersberg, Wigör och Märsta IK.

sap_sep23_helsida
svenska cupen

Toppmatch stundar i Vikingahallen

Handboll På fredag den 1 september kommer det att vara en spännande handbollsmatch i Vikingahallen. Skånelas herrlag kommer att möta Handbollsliga-laget Hammarby IF HF i den sista gruppspelsmatchen och samtidigt gruppfinalen i grupp 4 av ATG Svenska Cupen. Matchen börjar klockan 19:00.

division 3

Märsta IK och Västerås IK delar poängen i en intensiv match

Fotboll I en spännande och målrik första halvlek mellan Märsta IK och Västerås IK slutade matchen oavgjort med 2-2. Mohammed Mohamed var i fokus med två tidiga mål för Västerås IK, medan Märsta IK kämpade tillbaka genom Filip Rauhala och Kevin Toure. Trots en mållös andra halvlek förblev resultatet oförändrat, och Märsta IK befäste sin placering på kvalplats inför kommande utmaningar i fotbollssäsongen.

moderat_fokus_helsida
svenska cupen

Andra raka för Skånela i Svenska Cupen

Handboll Skånela herrar vann på bortaplan mot VästeråsIrsta i den andra omgången av ATG Svenska Cupens gruppspel. Trots att de låg under med 14-13 i halvtid lyckades de vinna med 33-27.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
skanela_outsider
centrum_outsider_host
hockeyskola_outsider
pantamera_out
joes_outsider
socialdem_sep23_outsider
connys
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
nrh
moderat_bli_medlem