centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/Daniel Iskander

Många ringer 112 under midsommar

Midsommar en av helgerna då SOS Alarm får in många samtal, en del av dessa hamnar dock fel: - De senaste veckorna har det slagits rekord i antal samtal till 112. Vi får många samtal som inte gäller akuta nödsituationer. Inför midsommar vill vi därför uppmana allmänheten att tänka till och se till att man ringer rätt nummer utifrån den situation man befinner sig i, säger Jannice Mattsson, chef för Produktion inom SOS Alarm.

centrum_artikel_host

SOS Alarm uppmanar allmänheten att tänka till och ringa rätt nummer, detta på grund av att det har ökar i antalet samtal de senaste veckorna. Midsommarhelgen är dessutom en av de mest intensiva helgerna under året för 112. Ett samtal till 112 kommer in ungefär var sjätte sekund en lördag. Juni som helhet har varit mycket intensiv enligt SOS Alarm.
– Kontakta sjukvårdsrådgivningen på 1177 om skadan är lindrig. Midsommarlekarna kan leda till en del skrubbsår, men 112 ringer man när man behöver akut hjälp. Genom att ringa rätt nummer vid rätt tillfälle frigörs resurser till dem som verkligen har ett akut hjälpbehov, säger Jannice Mattsson, produktionschef på SOS Alarm.

Nummer som man ska använda sig av
112 gäller vid akut nödsituation
113 13 är ett nationellt informationsnummer
1177 går till vårdguiden, det kan du ringa om någon är sjuk
114 14 är till polisen och det kan du ringa om ärenden som inte är pågående eller nyligen inträffade gällande brott och händelser.

centrum_host_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
connys_helsida
fritidsbanken_helsida
mp_tack_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
brobygget_outsider
connys
mp_tack_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider