centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Många nyheter för årets Kulturskola

Vid höstens terminsstart har över tusen barn och ungdomar i Sigtuna kommun anmält sig för kurser på Sigtuna kulturskola. Med ett omfattande utbud av både nya kurser och klassiker har skolan noterat ökad efterfrågan på aktiviteter som filmproduktion och gruppövningar. Piano fortsätter att vara en favorit bland instrumenten.

centrum_artikel_host

Sigtuna kulturskola, som lockar både barn och ungdomar, har vid höstterminens början upplevt en enorm anmälningsboom. Över tusen unga invånare har valt att anmäla sig för att delta i kurser på skolan. Med ett mångsidigt utbud som sträcker sig från konst och formgivning till musikaliska aktiviteter, är skolan en het destination för unga kreativa talanger.

Bland de mest populära kurserna på kulturskolan finns ”bild och form” som är en återkommande favorit bland eleverna. När det kommer till musikinstrument toppar fortfarande pianokurser listan, vilket visar att klassikern fortsätter att locka unga musikentusiaster.

En av höstens spännande nyheter på kulturskolan är det ökade intresset för filmskapande. Skolan kommer att erbjuda kortkurser inom området för att möta den stigande efterfrågan.

En trend som blomstrar i Sigtuna kommun är att många unga vill utöva sina konstnärliga intressen i grupp. Detta inkluderar gemensam musikträning där elever kan spela olika instrument tillsammans, som gitarr i större grupper eller delta i orkestrar och ensembler. Samarbeten mellan olika instrument är också populära, inklusive piano och sång, samt pop- och soulband.

Sigtuna kulturskola har även visat upp storslagna samarbeten under de senaste åren. Exempelvis framförde 65 blås-, stråk- och sångelever tillsammans med Nisse Landgren och Arlanda Big Band en minnesvärd konsert på Kulturum, inför en fullsatt salong, vilket visar på skolans engagemang för att främja talang och samarbete inom kultursektorn.

Med det breda utbudet och ökande intresset för olika konstnärliga aktiviteter, ser höstterminen på Sigtuna kulturskola ut att bli en spännande och kreativ period för barn och ungdomar i Sigtuna kommun.

bygdensdag_helsida
eldsjal2024_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
connys_helsida

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

sigtunakampen_helsida
mp_helsida_eu

Nu ger förre polischefen ut bok om kriminaliteten i Märsta

Kulturnyheter Christoffer Bohman, en tidigare polischef, avslöjar i sin kommande bok "Hundra in i döden" den växande oorganiserade gängkriminaliteten i Sverige. Med ett unikt inifrånperspektiv beskriver han dramatiska händelser från knarkbeslag till dödligt våld, och belyser samtidens komplexa kriminella landskap.

Babblarna kommer till Kulturum

Kulturnyheter Babblarna kommer till Märsta den 28 december med en sprakande föreställning i Kulturum. Efter att ha genomfört imponerande 950 färgglada föreställningar tar de med sig något nytt och spännande för de små: ”Babblarna & Tjingeling-affären”.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
sigtunakampen_outsider
pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider
bygdensdag_outsider
eu_valet_outsider
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider