Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Många nyheter för årets Kulturskola

Vid höstens terminsstart har över tusen barn och ungdomar i Sigtuna kommun anmält sig för kurser på Sigtuna kulturskola. Med ett omfattande utbud av både nya kurser och klassiker har skolan noterat ökad efterfrågan på aktiviteter som filmproduktion och gruppövningar. Piano fortsätter att vara en favorit bland instrumenten.

centrum_artikel_host

Sigtuna kulturskola, som lockar både barn och ungdomar, har vid höstterminens början upplevt en enorm anmälningsboom. Över tusen unga invånare har valt att anmäla sig för att delta i kurser på skolan. Med ett mångsidigt utbud som sträcker sig från konst och formgivning till musikaliska aktiviteter, är skolan en het destination för unga kreativa talanger.

Bland de mest populära kurserna på kulturskolan finns ”bild och form” som är en återkommande favorit bland eleverna. När det kommer till musikinstrument toppar fortfarande pianokurser listan, vilket visar att klassikern fortsätter att locka unga musikentusiaster.

En av höstens spännande nyheter på kulturskolan är det ökade intresset för filmskapande. Skolan kommer att erbjuda kortkurser inom området för att möta den stigande efterfrågan.

En trend som blomstrar i Sigtuna kommun är att många unga vill utöva sina konstnärliga intressen i grupp. Detta inkluderar gemensam musikträning där elever kan spela olika instrument tillsammans, som gitarr i större grupper eller delta i orkestrar och ensembler. Samarbeten mellan olika instrument är också populära, inklusive piano och sång, samt pop- och soulband.

Sigtuna kulturskola har även visat upp storslagna samarbeten under de senaste åren. Exempelvis framförde 65 blås-, stråk- och sångelever tillsammans med Nisse Landgren och Arlanda Big Band en minnesvärd konsert på Kulturum, inför en fullsatt salong, vilket visar på skolans engagemang för att främja talang och samarbete inom kultursektorn.

Med det breda utbudet och ökande intresset för olika konstnärliga aktiviteter, ser höstterminen på Sigtuna kulturskola ut att bli en spännande och kreativ period för barn och ungdomar i Sigtuna kommun.

storemore_helsida

Julmarknad i Herresta Lada

Nöjesnyheter Julmarknaden på Herresta Lada i Odensala är redo att välkomna besökare för ännu ett år av julglädje och lokal hantverksskönl. Sedan över två decennier har denna marknad varit ett populärt resmål för lokalinvånare och besökare under adventssöndagarna innan julafton.

slottsby_helsida
defacto_helsida
wenngarn_jul_helsida

Fotoutställningen ”Ofiltrerat” till Valsta

Kulturnyheter Stockholms läns museum kommer att arrangera en fotoutställning kallad "Ofiltrerat" på tre platser runt Stockholms län under november och december. De tre platserna som kommer att vara värdar för utställningen är Roslagsmuseet i Norrtälje, Torekällberget i Södertälje och ValstaKonst i Valsta.

Hesselbom kan vinna Augustpriset

Kulturnyheter Ted Hesselbom, musei- och konstchef på Sigtuna museum, har fått sitt intresse för vikingatiden belönat med en prestigefylld nominering. Tillsammans med Anna Lihammer har han författat boken "Vikingatider: När världen öppnades," och den har nu blivit nominerad till Augustpriset i kategorin Årets svenska fackbok.

ica_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida

Skepptunabon 12:a på SM

Märstafolket Jimmy Jansson från Skepptuna kom på 12:a plats i Burgar-SM: - Oavsett pallplats eller inte så öppnar detta resultat upp dörrar till andra saker som väger upp mycket mer, säger Jimmy i ett uttalande.

Jimmy laddad inför Burgar-SM i Gråbo

Nöjesnyheter Om en vecka äger Burger-SM rum i Gråbo, där Jimmy Jansson från Shiptune Burgers har förberett sig noggrant inför tävlingen. Över 70 lag kommer att delta i årets tävling, som har tre grenar: Freestyle, Vegetariskt och Hemlig låda.

connys_helsida
bildextra

Folkfest under Märsta Kalaset

Nöjesnyheter Märsta centrum blev på lördagen platsen för en spektakulär folkfest när Märsta kalaset ägde rum. Evenemanget lockade flera tusen besökare som samlades för en dag fylld med musik, dans och underhållning.

joes-helsida

Säsongsavslutning för Steninge Motorträff

Nöjesnyheter En minnesvärd säsongsavslutning av Steninge Motorträff ägde rum under onsdagskvällen och slog alla förväntningar. Evenemanget, som har blivit en väntad höjdpunkt för motorentusiaster, samlade en imponerande samling fordon från när och fjärran för att fira kärleken till motorvärlden.

Inga Landgré har avlidit

Kulturnyheter Skådespelerskan Inga Landgré som under en tid bodde i Sigtuna avled under måndagen. Landgré var en av sin tids största svenska skådespelerskor och belönades med en Hedersguldbagge 2023.

sigtuna art walk

Arrangören: Fantastiskt tillfälle att uppleva konst på nära håll

Kulturnyheter Förra årets Art Walk blev en succé som nu återupprepas. En av initiativtagarna är sigtunabon Anna Forster som själv bjuder in till sin ateljé: - Sigtuna Art Walk är ett fantastiskt tillfälle för besökare att både uppleva konsten på nära håll och också få en chans att interagera med konstnärerna bakom verken, hälsar Anna Forster.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

pantamera_out
connys
swedol_outsider
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
ica_outsider
storemore_out
joes_outsider
wnngarn_jul_outsider
slottsby_outsider
nrh_sigtuna