Foto: Pressbild/Swedavia

Många nya etableringar på Arlanda i sommar

Under sommaren har Stockholm Arlanda Airport tagit ett stort steg framåt i sin strävan att förbättra resenärernas upplevelse. En rad nya enheter har öppnat sina dörrar på flygplatsen, och ännu fler förväntas göra sin entré innan den efterlängtade invigningen av den nya Marknadsplatsen i september.

centrum_artikel_host

Tidigt på sommaren invigdes den moderna säkerhetskontrollen i Terminal 5 på Arlanda, vilken redan har imponerat på resenärerna. Med dess topmoderna design och effektiva processer har säkerhetskontrollen möjliggjort en smidigare genomresa för resenärerna. Direkt intill säkerhetskontrollen växer den efterlängtade Marknadsplatsen fram, vilken kan stoltsera som den största kommersiella satsningen i Arlandas historia. Med en nordiskt influerad design och en imponerande total kommersiell yta på 11 000 kvadratmeter är förväntningarna högt ställda. De första butikerna och restaurangerna beräknas öppna under hösten, och sedan kommer nya enheter successivt att ta plats fram tills Marknadsplatsen beräknas vara helt färdigställd runt årsskiftet 2024/2025.

Det är dock inte enbart Marknadsplatsen som har väckt liv i Arlanda denna sommar. Resenärerna har fått en rad nya och spännande alternativ att utforska i både SkyCity och Terminal 2 samt Terminal 5. Flygplatsens bar- och restaurangutbud har genomgått en imponerande expansion med tillskott som det charmiga kafeét Barino, den sofistikerade Upstairs & Bar samt den omtyckta Cornelius Coffee. På shoppingfronten har utbudet utökats med den välrenommerade elektronikbutiken InMotion.

SkyCity:

 • Barino Café: Ett nytt café i SkyCity där resenärer kan njuta av drycker och snacks.

Terminal 2:

 • Espresso House: Ett café före säkerhetskontrollen som erbjuder kaffe och andra drycker.
 • WHSmith: En butik efter säkerhetskontrollen som erbjuder böcker, tidningar och andra varor.
 • Upstairs & Bar: En restaurang och bar efter säkerhetskontrollen.
 • InMotion: En butik efter säkerhetskontrollen som säljer elektronikprodukter.
 • Pressbyrån: En butik före säkerhetskontrollen som erbjuder olika varor.

Terminal 5:

 • FOREX: Den första butiken på den nya Marknadsplatsen, belägen på Terminal 5.
 • Take Away Mart: En plats vid Gate 17 som erbjuder snabbmat och take-away-alternativ.
 • C/C Cornelius Coffee: Ett kafé och kaffebutik vid Gate C37.
 • Pressbyrån: En butik vid Gate F58 med olika varor.
 • InMotion: En butik vid Gate 14 som säljer elektronikprodukter.
 • Pressbyrån: En butik vid Gate C35 med olika varor.
 • Eton: En butik vid Gate C39 som sannolikt säljer kläder eller accessoarer.

Ny godisbutik etablerar på Arlanda

Näringsliv Nu etablerar sig CandyKing på Terminal 5: - Konsumenterna möter en lösviktshylla med 200 sorter lösgodis att välja mellan i en inspirerande miljö. Både de som brukar handla lösvikt och de som handlar för första gången kommer få något utöver det vanliga, säger Mattias Jönsson, P&M Director, Cloetta.

centrum_host_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

storemore_helsida

Taklagsfest vid Panattoni Park

Näringsliv Panattoni Park Rosersberg, en av Sveriges framstående logistikfastigheter, har nått en viktig milstolpe - takläggningen är nu avklarad. Med en yta på 40 000 kvm och belägen i Rosersberg norr om Stockholm, utgör detta projekt en strategisk satsning för Panattoni, en av Europas ledande utvecklare av moderna logistikfastigheter.

Ryanair utökar med linje till Kroatien från Arlanda

Näringsliv Ryanair planerar att utvidga sitt flygutbud från Arlanda när sommarprogrammet 2024 sparkar igång. Det nya tillskottet innebär en direktlinje till Dubrovnik i Kroatien, vilket markerar ett betydande steg för resenärer som söker upptäcka detta populära och internationellt kända turistmål.

pantamera_avc_helsida
wenngarn_jul_helsida

Supersnabbladdare öppnar på OKQ8 i Arlandastad

Näringsliv Skellefteå Kraft lanserade en supersnabbladdare med två laddpunkter. Det här initiativet är en del av en stor plan för att bygga ut elbilsladdningsinfrastrukturen i Sverige. Målet är att skapa landets största nätverk med 800 laddpunkter fördelade över 300 OKQ8-stationer senast 2026.

joes-helsida

KICKS inviger lager i Rosersberg

Näringsliv KICKS Group har tagit ett stort steg framåt i sin logistikstruktur med invigningen av sitt högautomatiserade omnilager, en investering på 200 miljoner som nu är i full drift i Rosersberg.

connys_helsida
ica_helsida

Minskad tillgänglighet från Arlanda de senaste fem åren

Näringsliv En nyligen genomförd undersökning av tillgängligheten till Arlanda flygplats avslöjar en oroande trend för turismen till Sverige. Enligt analysen, utförd av Copenhagen Economics i samarbete med SEO Economic Research på uppdrag av Visit Sweden, Region Stockholm och Swedavia, har tillgängligheten till Arlanda från utlandet minskat med hela -25 procent mellan 2018 och 2023.

defacto_helsida

Norwegian fortsätter satsningen på Arlanda

Näringsliv Norwegian Airlines meddelar en betydande expansion av sitt linjenät på både Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport inför sommarprogrammet 2024. Sammanlagt lanserar Norwegian sex nya linjer, varav två är helt nya destinationer.

Stark efterfrågan för resor med Norwegian

Näringsliv Norwegian redovisar starka trafiksiffror för oktober med 2,1 miljoner passagerare och en imponerande kabinfaktor på 86,1 procent. Efterfrågan på flygresor var särskilt hög under höstlovsveckorna i Norden, då många reste till olika destinationer i Europa. Det är värt att notera att 99,4 procent av planerade flygningar genomfördes, vilket visar på hög regularitet.

slottsby_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
joes_outsider
pantamera_out
slottsby_outsider
nrh_sigtuna
connys
ica_outsider
wnngarn_jul_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
storemore_out