eldsjal2024_pan

Många nya bilar är elbilar

Majoriteten av de nya bilarna som säljs i kommunen är elbilar.

centrum_artikel_host

Under andra kvartalet var sex av tio nyregistrerade bilar i kommunen rena elbilar eller laddhybrider rapporterar Newsworthy som sammanställt siffror från SCB. Totalt såldes 444 bilar, bara 43 procent var fossildrivna. Rena elbilar var det 17 procent, laddhybrider uppgick till 40 procent. 7 procent av de sålda bilarna var diesel och 27 procent var bensinbilar. Laddhybrider är vanligare än elbilar i kommunen.

Det har sålts färre bilar det senaste kvartalet jämfört med tidigare på grund av komponentbrist.
– Under maj var andelen bensinbilar ovanligt hög för innevarande år och blev den främsta drivlinan bland nyregistreringarna, vilket vi härleder till den skärpta malusen 1 juni men också till de långa leveranstiderna på laddbara bilar, säger Mattias Bergman, VD Mobility Sweden i ett pressmeddelande.

storemore_helsida
eldsjal2024_helsida

Här renas tusentals liter vatten om dagen

Näringsliv Arlandastad Group engagerar sig i utvecklingsprojekt som syftar till att göra en positiv skillnad för samhället och miljön. I östra Arlandastad har det anlagts dammar som renar tusentals liter vatten om dagen.

connys_helsida

Log Max etablerar hos DSV i Rosersberg

Näringsliv Log Max, en ledande tillverkare av moderna skördaraggregat för skogsmaskiner, har valt att samarbeta med DSV för hanteringen av deras reservdelslager på DSV:s logistikcenter i Rosersberg.

centrum_host_helsida

Så dyra är Arlandas räksmörgåsar

Näringsliv En diskussion om de höga priserna på flygplatserna i Sverige fick ny fart när SEB:s seniorekonom Johan Javeus delade med sig av sina erfarenheter på den sociala medieplattformen X i höstas.

spedition_helsida
pantamera_avc_helsida
aldreomsorg_helsida
steningekompani_helsida

Politiker presenterar åtgärder för Arlandas konkurrenskraft

Näringsliv En ny rapport från politiker i Mälardalsrådets temagrupp belyser åtgärder för att stärka Arlandas konkurrenskraft, främja tåg- och sjötrafik samt säkerställa internationell tillgänglighet mot kontinenten och Norge. Ledare från olika regioner betonar Arlandas nyckelroll och behovet av statligt stöd för att säkerställa en framgångsrik infrastrukturutveckling.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

spedition_outsider
pantamera_out
connys
stentekompani_outsider
storemore_out
nrh_sigtuna
outsider_aldreomsorg
eldsjal2024_out
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host