centrum_panorama_hostshopping
Foto: Arkiv

Många minderåriga skadas av fyrverkerier

Trots att det råder 18-årsgräns för fyrverkerier är det oftast minderåriga som råkar illa ut enligt Polisen.

centrum_artikel_host

Nyår är bara dagar bort, i samband med det kommer fyrverkerier att fyras av. Polisen poängterar att det är 18-årsgräns för att köpa inneha och använda fyrverkerier. Ändå är de flesta som råkar illa ut minderåriga och dessutom påverkade av alkohol.

Inför nyåret informerar polisen om att smällare är förbjudna i Sverige, att fyrverkerier med knall som främsta effekt inte heller får säljas eller användas. Att skjuta iväg en åket eller kasta smällare mot någon annan är ett brott som kan resultera i exempelvis ofredande, misshandel, grov misshandel, att hantera fyrverkeri utan tillstånd är ett brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor samt kan vara brott mot de lokala ordningsföreskrifterna.

connys_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

mp_tack_helsida

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
nrh_sigtuna
pantamera_out
mp_tack_outsider
connys
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host