kyrka_advent _pan
Foto: Arkiv

Många minderåriga skadas av fyrverkerier

Trots att det råder 18-årsgräns för fyrverkerier är det oftast minderåriga som råkar illa ut enligt Polisen.

centrum_artikel_host

Nyår är bara dagar bort, i samband med det kommer fyrverkerier att fyras av. Polisen poängterar att det är 18-årsgräns för att köpa inneha och använda fyrverkerier. Ändå är de flesta som råkar illa ut minderåriga och dessutom påverkade av alkohol.

Inför nyåret informerar polisen om att smällare är förbjudna i Sverige, att fyrverkerier med knall som främsta effekt inte heller får säljas eller användas. Att skjuta iväg en åket eller kasta smällare mot någon annan är ett brott som kan resultera i exempelvis ofredande, misshandel, grov misshandel, att hantera fyrverkeri utan tillstånd är ett brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor samt kan vara brott mot de lokala ordningsföreskrifterna.

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

connys_helsida
agy_oppethus
dackskifte_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

moderat_pan_helsida
advent_kyrka_helsida
defacto_helsida

Uppgraderar vädervarning

Nyheter SMHI uppgraderar vädervarningen för söndagen till en Orange varning gällande Sigtuna kommun och större delen av länet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

kyrka_outsider_advent
pantamera_out
dackskifteoutsider
nrh
connys
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider