Hemblas område på Valstavägen har potthål som inte lagades trots upprepade påtryckningar

Många klagar på Hembla

Hembla som nyligen köp upp fastigheter i kommunen har mellan 2017-2020 fått in nästan 80 klagomål från hyresgäster i kommunen till Hyresgästföreningen.

Klagomålen gällande D. Carnegie och Hembla i kommunen uppgick mellan 2017-2020 (januari) till 76 stycken rapporterar SVT Stockholm. SVT rapporterar om att Hyresgästföreningen registrerat 1811 medlemsärenden rörande Hembla eller D. Carnegie. märsta.nu har upprepade gånger rapporterat om problem i D. Carnegies och senare Hemblas bestånd.

Hemblas kommunikationsansvarige Jonatan Öhman uppger för SVT Stockholm att man har underhållsskuld som de arbetar med att komma ikapp.
– Sedan så har vi ju gjort en del insatser i vår förvaltning, den har ju inte fungerat optimalt så det är nog det som reflekteras i siffrorna, säger han.

Enligt Öhman kan det handla om kommunikation med hyresgäster, tillgänglighet och inte minst att strukturera arbetet för att se till att saker inte blir liggande som öppna ärenden. Öhman poängterar att man vill förbättra sig.

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

bjurfors_helsida
busshållsplatsmordet

Rättegång utan misstänkt i HD

Notiser Högsta domstolen tog upp Busshållsplatsmordet på tisdagen - Men den misstänkte som är delgiven inställde sig inte då han befaras vara i Sierra Leone.

Uppgraderar vädervarning

Nyheter SMHI uppgraderar vädervarningen för söndagen till en Orange varning gällande Sigtuna kommun och större delen av länet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022