vinter_pan

Många klagar på coronavården

Anmälningar om fel vård vid Coroan strömmar in till Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

centrum_artikel_host

Mitt i Stockholm rapporterar om att många anmälningar till Inspektionen för vård och omsorg kommun in gällande fel vård inom regionen, det gäller både äldreomsorg och sjukvården. Totalt är det 176 anmälningar i regionsområde Stockholm till IVO. Hälften av klagomålen rör sjukvård samt hälften för socialtjänsten som ifrågasätter om vårdgivaren följt patientsäkerhetslagen.

Man kan även höra av sig till patientnämnden för att klaga, där har det upprättats ett bekavningsområde som benämns ”corona”. Klagomålen skickas sen vidare till vårdgivare som får förklara sig enligt Mitt i Stockholm. Till Patientnämnden har det kommit in 338 ärenden med coronakoppling.

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

oppethus_dec
defacto_helsida
nrh_sigtuna
storemore_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

ica_helsida
joes-helsida
connys_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

slottsby_helsida
vinter_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
storemore_out
swedol_outsider
connys
slottsby_outsider
vinter_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
nrh
ica_outsider
joes_outsider
oppethus_out