centrum_panorama_hostshopping
Foto: märsta.nu

Många inspektioner i länet men bara ett fåtal i kommunen

Länsstyrelsen har gjort nästan 650 inspektioner för att se hur den nya pandemilagen efterföljs men bara ett fåtal av dessa har skett i Sigtuna kommun.

centrum_artikel_host

märsta.nu har tidigare rapporterat om att gymmen i kommunen haft inspektioner för att se hur den nya pandemilagen efterföljs. När märsta.nu var i kontakt med Länsstyrelsen under onsdagen var beskedet att inga fler kontroller skett i kommunen utan det är enbart gymmet som kontrollerats.

Butiker och handel har således inte kontrollerats ännu när det gäller eventuell trängsel. Vid kontroll av gymmen var det fyra inspektioner och ett informationsmöte. En inspektion var utan anmärkning och tre hade avvikelser som åtgärdades med frivillig rättelse. Avvikelserna gällde var att maxantal inte var anslaget för samtliga avgränsade utrymmen. Exempelvis var det ett gym som inte hade lagt ut hur många man får vara i omklädningsrummet.

Samtliga större butiker som märsta.nu besökt de senaste veckorna som bedriver handel har skyltat med hur många personer som får vistas i lokalerna samtidigt. Enligt nya pandemilagen ska varje person ha tio kvadratmeter yta till sitt förfogande.

joes-helsida
ica_helsida

Morgonkollen

Nyheter Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

pantamera_avc_helsida
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Nyheter Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

seniordag_helsida

Morgonkollen

Nyheter Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

mp_helsida

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

centrum_host_helsida

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

connys_helsida

Morgonkollen

Nyheter Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

nrh_sigtuna
karnkraft_m_topp

Morgonkollen

Nyheter Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

defacto_helsida
EXTRA

Kvinna greps för grov fridskränkning i Märsta

Nyheter Ett brottsoffer lyckades fly från sin bostad för att larma polisen om att hans flickvän hotat och misshandlat honom. Polisen ingrep snabbt och grep gärningspersonen, som nu hålls anhållen misstänkt för grov fridskränkning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

joes_outsider
ridskola_2020_outsider
mp_outsider
connys
nrh
centrum_outsider_host
swedol_outsider
pantamera_out
ica_outsider
seniordag_outsider