socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: märsta.nu

Många inspektioner i länet men bara ett fåtal i kommunen

Länsstyrelsen har gjort nästan 650 inspektioner för att se hur den nya pandemilagen efterföljs men bara ett fåtal av dessa har skett i Sigtuna kommun.

centrum_artikel_host

märsta.nu har tidigare rapporterat om att gymmen i kommunen haft inspektioner för att se hur den nya pandemilagen efterföljs. När märsta.nu var i kontakt med Länsstyrelsen under onsdagen var beskedet att inga fler kontroller skett i kommunen utan det är enbart gymmet som kontrollerats.

Butiker och handel har således inte kontrollerats ännu när det gäller eventuell trängsel. Vid kontroll av gymmen var det fyra inspektioner och ett informationsmöte. En inspektion var utan anmärkning och tre hade avvikelser som åtgärdades med frivillig rättelse. Avvikelserna gällde var att maxantal inte var anslaget för samtliga avgränsade utrymmen. Exempelvis var det ett gym som inte hade lagt ut hur många man får vara i omklädningsrummet.

Samtliga större butiker som märsta.nu besökt de senaste veckorna som bedriver handel har skyltat med hur många personer som får vistas i lokalerna samtidigt. Enligt nya pandemilagen ska varje person ha tio kvadratmeter yta till sitt förfogande.

eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

forstamaj_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
connys
mp_eu_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host