centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild/If

Många inbrott under årets första månad

Förra året anmäldes rekordfå inbrott i kommunen, men starten på året har varit mörk.

centrum_artikel_host

märsta.nu rapporterade om inbrottsstatistiken förra året då antalet inbrott är på rekordlåg nivå. Men starten på året har varit mörk, enligt Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist har det skett 17 inbrott inklusive försöken, 12 av dessa har varit fullbordade.
– Läge för hushållen att skärpa vaksamheten. Snart är det februarilov. Be alltid grannarna hålla koll, om du reser bort, uppger Lundqvist i mail till märsta.nu

Bland de spektakulära inbrotten hör ett i Sigtuna där gärningsmän tog sig in i huset medan de boende sov, de stal sedan datorer och nycklar till två bilar innan de åkte iväg med bilarna. Polisen uppger att det förekommer befarade rekningar inför inbrott med att boende som kommer hem och hittar föremål utanför dörrar eller att saker flyttats. Det är ett sätt för gärningsmän att se om någon är hemma eller inte.

brobygget_2024
connys_helsida
centrum_host_helsida
mp_tack_helsida
fritidsbanken_helsida
pantamera_avc_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Nyheter I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
connys
mp_tack_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider