eldsjal2024_pan
Foto: Genrebild/If

Många inbrott i kommunen detta år

Antalet inbrott i kommunen de två första månaderna i år har varit högt jämfört med förra året: - 2020 har börjat väldigt illa, säger Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist.

centrum_artikel_host

Hela 35 bostadsinbrott inkluderat försök har skett under årets två första månader, att jämföra med förra året då det bara anmäldes nio inbrott varav sju fullbordade. 22 av inbrotten i år har skett i villa/radhus och 13 i lägenheter enligt Grannsamverkarnas ordförande David Lundqvist.
-Förra året var ”gynnsamt” om man får uttrycka det så. Totalsiffran för helåret blev 93, säger David Lundqvist, ordförande i Grannsamverkansföreningen i kommunen.

Redan efter två månader har alltså en tredjedel av förra årets totalsiffra uppmåtts, Lundqvist befarar att förra årets siffra kan dubbleras om trenden håller i sig:
– Vi uppmanar alla hushåll att vara observanta, aktualisera befintlig grannsamverkan, organisera grannsamverkan om den ännu inte finns, samt att skaffa larm. Det är bättre att ha larm och grannsamverkan än att inte ha det. Vi i hjälper gärna till med att starta grannsamverkan.

pantamera_avc_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

storemore_helsida
connys_helsida

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

eldsjal2024_helsida
steningekompani_helsida
spedition_helsida
mp_helsida_eu

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

centrum_host_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
storemore_out
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
spedition_outsider
stentekompani_outsider
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider