centrum_panorama_hostshopping
Dylan KadirFoto: Pressbild

Dylan släpper första videon

Märstabon Dylan Kadir har släppt en musikvideo som på bara några dagar visats 4000 gånger på YouTube: - Detta är första seriösa videon jag släpper och mer är på väg inför sommaren, säger Dylan till märsta.nu

centrum_artikel_host

Dylan Kadir är 18 år gammal och går på Arlandagymnasiet. Han har ett stort intresse för musik och rap, under fem års tid har han hållit på med egna låtar och senaste två åren har han ökat seriositeten i skrivandet. Han är just nu aktuell med debutsingeln ”D Orten” och en video till låten  som utspelar sig främst utanför Arlandagymnasiet. Dylan berättar för märsta.nu att videon inte var så planerad utan att man bara filmade spontant. Der är Furia Productions & Blomusick som producerat den. Dylan har 5-6 låtar till på gång som han hoppas släppa till sommaren. Hans mål med musiken är att förmedla positiva tankar och representera folket runt trakterna samt verklighetsrap om sanning. Hans video har redan visats cirka 4000 gånger på YouTube trots att den publicerades för bara sex dagar sedan.

Nytt konstverk invigs i Märsta Centrum

Kulturnyheter Invigningen av Märsta Centrums nya konstverk, som ursprungligen skulle ha ägt rum den 25 maj, har nu blivit framflyttad till den 16 juni kl. 12:00. Invigningen kommer att ske i samband med Märsta Centrums sommarfest.

brobygget_2024

uppdaterad Philip Alouch Årets Eldsjäl i Valsta

Märstafolket Philip Alouch, en välkänd och uppskattad profil i Valsta, har utsetts till Årets Eldsjäl av Vi är Valsta. Alouch, som föddes och växte upp i Valsta, känner sig hedrad över att ha blivit både nominerad och utvald för denna utmärkelse. Trots att han ogärna står i centrum, är han tacksam över erkännandet.

mp_tack_helsida
centrum_host_helsida
vårfester

Vårfester runt om i kommunen

Nöjesnyheter Lördagen 25 maj är det Vårfest runt om i kommunen med Kulturskolans dag i Sigtuna och Märsta, Mellan Hägg och Syren samt Bygdens Dag i Österby. Dessvärre ställdes Vårfesten i Märsta Centrum in med kort varsel.

connys_helsida
pantamera_avc_helsida

Nytt koncept för Sigtuna Möte

Nöjesnyheter Sigtuna Möte, en årlig tradition med sina rötter i det sista jordbruksmötet från 1912, tar i år en annorlunda form. Istället för två dagars marknad har arrangörerna valt att koncentrera allt till en enda dag – lördagen den 31 augusti.

fritidsbanken_helsida

Över 700 nya svenska medborgare i kommunen

Kulturnyheter Under 2023 fick över 700 invånare i Sigtuna kommun möjligheten att kalla sig svenska medborgare. För att fira denna viktiga milstolpe bjuder kommunen in till den årliga medborgarskapsceremonin på Borgmästarängen den 6 juni, Sveriges nationaldag.

Nu träder nya öppettider i kraft

Kulturnyheter Biblioteket i Märstas nya öppettider trädde i kraft under månaden: - Vi förstår att många tycker att det är tråkigt och vi har gjort vårt bästa för att hitta det alternativ som vi hoppas ska påverka våra besökare minst efter att ha studerat besöksstatistiken. Men förändringen kommer självklart ändå att märkas av för våra besökare, det är oundvikligt, säger bibliotekschef Åsa Veghed.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
brobygget_outsider
pantamera_out
mp_tack_outsider
nrh_sigtuna
fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
connys