centrum_panorama_hostshopping
Foto: Genrebild

Många drabbade av vinterkräksjuka

Det är inte bara bland förskolepersonal som vinterkräksjuka är ett problem. Just nu är det många som kontaktar landstinget om saken: - Det är bra att så många väljer att ta hjälp av närakuterna på kvällar och helger när man är lindrigare sjuk, säger Anna Nergårdh, chefsläkare för Stockholms läns landsting.

centrum_artikel_host

märsta.nu kunde tidigare i december rapportera om att vinterkräksjuka bland förskolebarn smittar även personal eftersom en del inte bryr sig om 48-timmarsregeln om att hålla barnen hemma.

Just nu är frågor om vinterkräksjuka en av de vanligaste frågorna till 1177 Vårdguiden. Anna Nergårdh, chefsläkare på Stockholms läns landsting, säger i ett pressmeddelande det är bra att många väljer besök på närakuterna istället för akutsjukhusen om man är lindrigt sjuk. Akutmottagningarna ska ta hand om de som är allvarligt eller livshotande sjuka. Information om vinterkräksjuka finns på 1177 Vårdguidens hemsida.

175 000 stockholmare har redan valt att vaccinera sig mot influensa, de som tillhör riskgrupperna har stor nytta att fortfarande vaccinera sig. Fallen av influensa ökar stadigt och influensan ska ha kommit 3-4 veckor tidigare än vanligt. Toppen vänta infalla i januari vilket är ovanligt tidigt.

fritidsbanken_helsida
connys_helsida
centrum_host_helsida
pantamera_avc_helsida
brobygget_2024

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
connys
pantamera_out
klara_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
brobygget_outsider