nationaldagen_pan
Foto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Många behövde omsorg i våras

April månads siffror för omsorgsärenden i kommunen hos SOS-Alarm var de högsta sedan 2015.

centrum_artikel_host

Under april kom det in 513 samtal till SOS-Alarm från Sigtuna kommun gällande omsorgsärenden, det är 106,6 per 10 000 invånare vilket är den högsta siffran sedan januari 2015 då siffran låg på 107,6. Sigtuna kommun låg även på högst nivån i länet gällande larmsamtal per invånare medan Nykvarn hade lägst antal. Förra året i april var samtalen per 10 000 invånare 90,1 stycken. Den lägsta siffran som registrerats i kommunen de senaste fyra åren var från november 2017 med 81,24 samtal/10 000 invånare.

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Nyheter Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
bygdensdag_helsida
connys_helsida
seniormassa_pan

Färre än en tredjedel har cykelavstånd till jobbet

Nyheter Enligt den senaste analysen från Statistiska Centralbyrån (SCB) har nästan en tredjedel av svenskarna möjlighet att cykla till jobbet på bara 15 minuter. Detta är en del av den vision som kallas för 15-minutersstaden, där det ska vara möjligt att på kort tid nå viktiga destinationer som jobb, skola och affärer genom hållbara transportmedel som cykel eller gång.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
centrum_outsider_host
bygdensdag_outsider
ridskola_2020_outsider
eldsjal2024_out
connys
nationaldag_outsider
seniormassa_outsider
pantamera_out
eu_valet_outsider