kyrka_advent _pan
Foto: Genrebild

Många arbetar fortfarande hemifrån

Sista semesterveckan var lugn för arbetsplatserna och det är fortfarande många som inte arbetar fysiskt på plats.

centrum_artikel_host

Googles data för rörelsemönster i kommunen visar att arbetsplatserna fortfarande ligger långt under det så kallade baslinjevärdet, som är det normala tillståndet före pandemin. Till och med torsdagen var det fortfarande fyra av tio som arbetade hemma istället för fysiskt på plats. Nu när semestern är över och allt fler börjar återgå till normalt läge väntas siffran successivt gå upp.

Även i kollektivtrafiken var det lugnare förra veckan, där är resandet via Märsta station 44 procent under det normala. Shopping och nöje börjar återhämta sig och är nio procent under det normala medan matbutiker och apotek är över det normala innan pandemin.

budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

advent_kyrka_helsida
pantamera_avc_helsida
moderat_pan_helsida
connys_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

dackskifte_helsida
julmarknad_2022
centrum_host_helsida
agy_oppethus
vintermarknad_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

defacto_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marknaden_outsider
pantamera_out
nrh
vintermarknad_outsider
dackskifteoutsider
kyrka_outsider_advent
connys
centrum_outsider_host
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider