helsida_bostad
Foto: Genrebild

Många arbetar fortfarande hemifrån

Sista semesterveckan var lugn för arbetsplatserna och det är fortfarande många som inte arbetar fysiskt på plats.

centrum_artikel_host

Googles data för rörelsemönster i kommunen visar att arbetsplatserna fortfarande ligger långt under det så kallade baslinjevärdet, som är det normala tillståndet före pandemin. Till och med torsdagen var det fortfarande fyra av tio som arbetade hemma istället för fysiskt på plats. Nu när semestern är över och allt fler börjar återgå till normalt läge väntas siffran successivt gå upp.

Även i kollektivtrafiken var det lugnare förra veckan, där är resandet via Märsta station 44 procent under det normala. Shopping och nöje börjar återhämta sig och är nio procent under det normala medan matbutiker och apotek är över det normala innan pandemin.

defacto_helsida
connys_helsida
toppbanner
pantamera_avc_helsida
ungdomsarbete_helsida
centrum_sommar2022_helsida
valet2022

Ordförande för kommunrevisionen hoppar av politiken

Politik Socialdemokraternas Steffen Oxenvad lämnar politiken efter att bland annat varit ordförande i kommunrevisionen: - Jag kommer inte engagera mig politiskt i Sigtuna kommun för en överskådlig framtid. Det är såklart möjligt att jag hoppar på ett opolitiskt föreningsuppdrag, skulle möjligheten uppstå. Där saknas alltid folk, säger Steffen Oxenvad i ett uttalade.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

centrum_sommar_outsider2022
ridskola_2020_outsider
nrh
pantamera_out
arbete_outsider
swedol_outsider
connys