eu_valet_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi

Man våldtog elvaåring

En 28-årig man döms till fängelse för två fall av våldtäkt mot barn som skedde för två år sedan.

centrum_artikel_host

Mannen som vid tiden för brottet 2018 var 26 år gammal döms till fängelse i tre år och nio månader för två fall av våldtäkt mot barn. Mannen hade genomfört två samlag med en minderårig som han var närstående till. Övergreppen skedde även hennes hem samt att hon vid tillfället var elva år gammal. Upprinnelsen var att 11-åringen diskuterade sexualundervisning i skolan med mannen. Mannen ska även betala skadestånd till 11-åringen på 135 000 kronor. Mannen var också åtalad för sexuellt ofredande men friades för det. Han erkände handlingarna redan under förundersökningen.

bygdensdag_helsida
seniormassa_pan

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

pantamera_avc_helsida
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida
mp_helsida_eu
connys_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
seniormassa_outsider
connys
eldsjal2024_out
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
bygdensdag_outsider
eu_valet_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host