eldsjal2024_pan
Foto: Genrebild/Swedavia

Man stal hudkräm för 50 000 kronor

En man greps i en taxfreebutik på Arlanda efter att ha stulit hudkräm för mer än 50 000 kronor under söndagskvällen.

centrum_artikel_host

Aftonbladet rapporterar att mannen togs på bar gärning vid 18-tiden i en av Arlandas taxfreebutiker. Mannen var ute efter en speciell hudkräm och plockade på sig ett stort antal till ett värde av 50 000 kronor.
– Det handlar om en hudkräm av ett speciellt märke som är väldigt dyr. Han var ute efter den specifikt, säger Darko Ali, stationsbefäl vid gränspolisen på Arlanda flygplats, till tidningen.

Mannen anhölls av åklagaren vid 22-tiden, han hade en biljett till Belgrad i Serbien. Enligt Darko Ali blir det svårt för mannen att neka då han togs på bar gärning samt att stölderna finns på övervakningsfilm.

Taxfreestölder är ganska vanligt på Arlanda, den aktuella stölden till värdet av 50 000 kronor är inte heller så stor i sammanhanget:
– 50 000 kronor är inte så mycket i sammanhanget. Oftast har de med sig väskor som de fyller och då kan det handla om varor för mer än 100 000 kronor. Det finns organiserad brottslighet där människor åker runt i Europa och försörjer sig på att stjäla i taxfreen, säger Darko Ali.

connys_helsida
storemore_helsida
spedition_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

pantamera_avc_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

aldreomsorg_helsida
steningekompani_helsida
eldsjal2024_helsida
centrum_host_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
connys
spedition_outsider
storemore_out
centrum_outsider_host
pantamera_out
eldsjal2024_out
outsider_aldreomsorg
stentekompani_outsider
ridskola_2020_outsider