Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Man sprang genom lägenhet i Valsta: Inbrottstjuv gripen efter dramatisk jakt

På fredagen rapporterades en dramatisk händelse där en man sprang genom en lägenhet i Valsta. Polisen larmades snabbt till platsen efter att mannen klättrat upp på en balkong till en lägenhet på Frejgatan, krossat ett fönster, gått in och sedan tagit sig ut på andra sidan av lägenheten.

centrum_artikel_host

Ett ögonvittne till händelsen befann sig på platsen och reagerade snabbt genom att följa efter den flyende mannen på cykel. Andra privatpersoner, som befann sig i närheten, beslutade också att ingripa och försöka stoppa mannens flykt. Det blev en dramatisk jakt genom Valsta när samhället enade sig för att få stopp på inbrottstjuven.

Det var först någonstans i närheten av Bragegatan som polisens patrull lyckades få tag i mannen och frihetsberöva honom. Mannen hade nu blivit omringad av medborgare och insåg att hans flykt hade nått sitt slut.

Det visade sig att det sedan tidigare fanns ett beslut om att mannen skulle omhändertas av vården. Det är ännu oklart varför mannen valde att begå inbrottet och spränga genom lägenheten på det sätt han gjorde.

En anmälan om stöld genom inbrott kommer att skrivas av polisen och delar av lägenheten på Frejgatan har spärrats av för att genomföra en grundlig brottsplatsundersökning.

wenngarn_jul_helsida
slottsby_helsida
ica_helsida

Övervåningarna öppnas upp på Mälartåg

Notiser Från och med torsdagkväll och successivt under natten mot fredag den 8 december kommer övervåningarna på Mälartågs dubbeldäckare att åter öppnas för resenärer. Detta sker efter att en säkerhetsutredning konstaterat att ingen säkerhetsrisk föreligger.

centrum_host_helsida
storemore_helsida
joes-helsida

Tekniska Problem Störde VMA-testet

Nyheter Måndagens välkända VMA-test (Viktigt Meddelande till Allmänheten) ställdes inför oväntade tekniska hinder, vilket resulterade i att varningssignalen inte nådde stora delar av centrala Stockholm och norra delar av länet.

connys_helsida

Misstänkt brand i byggbarack

Blåljus Tidigt på morgonen den 5 december rapporterades en brandincident i Steninge slottsby, där en byggbarack på Mejeriets väg engagerade räddningstjänsten och polisen.

pantamera_avc_helsida
defacto_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
swedol_outsider
slottsby_outsider
nrh_sigtuna
joes_outsider
connys
wnngarn_jul_outsider
ica_outsider
storemore_out