eldsjal2024_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Man sprang genom lägenhet i Valsta: Inbrottstjuv gripen efter dramatisk jakt

På fredagen rapporterades en dramatisk händelse där en man sprang genom en lägenhet i Valsta. Polisen larmades snabbt till platsen efter att mannen klättrat upp på en balkong till en lägenhet på Frejgatan, krossat ett fönster, gått in och sedan tagit sig ut på andra sidan av lägenheten.

centrum_artikel_host

Ett ögonvittne till händelsen befann sig på platsen och reagerade snabbt genom att följa efter den flyende mannen på cykel. Andra privatpersoner, som befann sig i närheten, beslutade också att ingripa och försöka stoppa mannens flykt. Det blev en dramatisk jakt genom Valsta när samhället enade sig för att få stopp på inbrottstjuven.

Det var först någonstans i närheten av Bragegatan som polisens patrull lyckades få tag i mannen och frihetsberöva honom. Mannen hade nu blivit omringad av medborgare och insåg att hans flykt hade nått sitt slut.

Det visade sig att det sedan tidigare fanns ett beslut om att mannen skulle omhändertas av vården. Det är ännu oklart varför mannen valde att begå inbrottet och spränga genom lägenheten på det sätt han gjorde.

En anmälan om stöld genom inbrott kommer att skrivas av polisen och delar av lägenheten på Frejgatan har spärrats av för att genomföra en grundlig brottsplatsundersökning.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

storemore_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_helsida_eu
eldsjal2024_helsida
connys_helsida

EPA-bil körde in i mur i Sigtuna

Blåljus Tidigt på eftermiddagen den 15 april rapporterades en trafikolycka i Sigtuna där en A-traktor påstås ha kört in i en mur längs Drottning Kristinas väg och Stora gatan. Polisen fick larm om händelsen vid 15-tiden på måndagen.

Nu har akutskolan öppnat

Nyheter Akutskolan som är en del av kommunledningens tiopunktsprogram har öppnat: - I Sigtuna kommuns skolor ska man känna trygghet och studiero. Att etablera en akutskola är vårt sätt att skapa goda förutsättningar för en trygg tillvaro där förutsättningar ges för att eleverna ska klara grundskolan med godkända betyg, samtidigt som vi får möjlighet att bryta destruktiva beteenden hos de som stör och förstör för andra, säger Mattias Askerson, ordförande i förskole- och grundskolenämnden

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
nrh_sigtuna
eldsjal2024_out
pantamera_out
connys
ridskola_2020_outsider
storemore_out