vinter_pan
Obs! Hunden på bilden har inget med artikeln att göraFoto: Genrebild/Jamshid Jamshidi

Man sparkade hund – åtalas för djurplågeri

En man från Märsta sprakade en hund i centrala Märsta för snart ett år sedan. Nu väcks åtal om djurplågeri.

centrum_artikel_host

Det var den 29 augusti förra året som en man från Märsta flera gånger sparkade hunden i ett bostadsområde i centrala Märsta. Ett vittne såg händelsen och gjorde en polisanmälan. Vittnet är även kallat till rättegången. Mannen erkänner brott. Det ska även finnas en filminspelning som utgör en del av bevisunderlaget. Mannen åtalas för djurplågeri i första hand och i andra hand brott mot djurskyddslagen.

vinter_helsida
pantamera_avc_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

defacto_helsida
storemore_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

joes-helsida
slottsby_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

oppethus_dec
connys_helsida

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

nrh_sigtuna
ica_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ica_outsider
nrh
pantamera_out
connys
oppethus_out
vinter_outsider
storemore_out
slottsby_outsider
ridskola_2020_outsider
joes_outsider
swedol_outsider