eldsjal2024_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Man som köade till P-automat lappades-Nu upphävs boten

En man som fick P-bot medan han köade till parkeringsautomaten får den undanröjd av Svea Hovrätt.

centrum_artikel_host

Attunda tingsrätt gick på Sigtuna kommuns linje gällande att lappa en bil vars ägare varit och försökt köpa biljett. Det dröjde dock sex minuter med att köpa biljett något som mannen förklarade med att det var kö samt att han går långsamt. Han hade dessutom problem med sina kontokort vilket fördröjde köpet, rapporterar Dagens Juridik.

En kontrollavgift får inte tas ut om det med hänsyn till omständigheterna samband med olovlig parkering skulle framstå som uppenbart oskäligt. Sådana omständigheter kan vara situationer som man inte kan påverka själv. Kö till P-automaten är inte att anse som en sådan omständighet enligt tingsrätten och man menade också på att mannen kunde betala via telefon.

Mannen överklagade domen till Svea hovrätt enligt Dagens Juridik. Där får Attunda tingsrätt bakläxa. Mannen har köpt biljett så fort han haft möjlighet till det och möjligheten att köpa via telefon har inte haft någon betydelse eftersom mannens telefon inte haft en sådan funktion.

spedition_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Bevakningsbolaget Avarn riskerar böter

Nyheter Transports skyddsombud har slagit larm om bristerna i arbetsmiljön till Arbetsmiljöverket. Efter en inspektion på Arlanda flygplats riskerar bevakningsbolaget Avarn Security böter på upp till 100 000 kronor om inga åtgärder vidtas.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida

Stor risk för gräsbrand i Sigtuna kommun

Notiser Under fredagen varnar SMHI för en hög risk för gräsbrand i Sigtuna kommun och omkringliggande områden. Det torra vädret har ökat risken för att gräsbränder lätt kan uppstå och spridas i det torra fjolårsgräset.

storemore_helsida
steningekompani_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

spedition_outsider
stentekompani_outsider
nrh_sigtuna
connys
storemore_out
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
pantamera_out