helsida_bostad
Foto: Jamshid Jamshidi

Man som köade till P-automat lappades-Nu upphävs boten

En man som fick P-bot medan han köade till parkeringsautomaten får den undanröjd av Svea Hovrätt.

centrum_artikel_host

Attunda tingsrätt gick på Sigtuna kommuns linje gällande att lappa en bil vars ägare varit och försökt köpa biljett. Det dröjde dock sex minuter med att köpa biljett något som mannen förklarade med att det var kö samt att han går långsamt. Han hade dessutom problem med sina kontokort vilket fördröjde köpet, rapporterar Dagens Juridik.

En kontrollavgift får inte tas ut om det med hänsyn till omständigheterna samband med olovlig parkering skulle framstå som uppenbart oskäligt. Sådana omständigheter kan vara situationer som man inte kan påverka själv. Kö till P-automaten är inte att anse som en sådan omständighet enligt tingsrätten och man menade också på att mannen kunde betala via telefon.

Mannen överklagade domen till Svea hovrätt enligt Dagens Juridik. Där får Attunda tingsrätt bakläxa. Mannen har köpt biljett så fort han haft möjlighet till det och möjligheten att köpa via telefon har inte haft någon betydelse eftersom mannens telefon inte haft en sådan funktion.

toppbanner
EXTRA

Märstabo döms för våldtäkt mot barn

Notiser En man i 35-årsåldern från Märsta döms för våldtäkt mot barn. Enligt domen ska han ha utfört handlingar mot en flicka i 10-årsåldern som är att jämställa med våldtäkt.

centrum_sommar2022_helsida
defacto_helsida
ungdomsarbete_helsida
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

nrh
arbete_outsider
centrum_sommar_outsider2022
connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out