moderat_fokus_pan
Garaget bevakas av poliser i båda ingångarnaFoto: Daniel Iskander
Mannen sköts i ett garage
En skogsdunge har spärrats avFoto: Daniel Iskander
Foto: Daniel Iskander
Flertal patruller kallades in. Foto: Daniel Iskander
Foto: Daniel Iskander

Man skjuten i ett garage

En man har skjutits i ett garage i Valsta:- Han överlevde och är förd till sjukhus, säger Carina Andersson, vakthavande befäl vid Polisen i Stockholm.

centrum_artikel_host

En man sköts i ett garage under natten. Tidigt i morse, vid 4.30-tiden, kallades polis och ambulans till platsen:
– Han överlevde och är förd till sjukhus, säger Carina Andersson, vakthavande befäl vid Polisens ledningscentral.

Ett stort område är avspärrat i Valsta, både själva garaget och en skogsdunge. Flera polispatruller är på plats. En teknisk undersökning ska genomföras men gärningsmannen är inte gripen enligt Polisen:
– Det är en skytt fri, vi har spaningar, säger Carina Andersson.

Nu under morgonen har det framkommit att mannen är lindrigt skadad. Garaget kommer att vara avspärrat tills dess att en teknisk undersökning sker. Polispatrullerna är på plats för att samla information om vad som har hänt och knacka dörr för att prata med boende om deras observationer. Enligt Polisens initiala uppgifter var det tre män som var maskerade som dök upp i garaget och sköt honom i benet. En anmälan om mordförsök alternativt försök till dråp är upprättad.

Ingen hade vid 13-tiden gripits för skotten. Den skjutne är enligt Aftonbladets uppgifter i 35-årsåldern

Uppdaterad kl. 13.10

centrum_host_helsida

Fler parkeringsplatser utanför Forum

Nyheter Arbetet med att utöka antalet parkeringsplatser vid Forum, beläget i korsningen Ringvägen/Stockholmsvägen i Märsta, har nu påbörjats. Detta efterlängtade projekt är en välkommen nyhet för anställda och besökare i området.

Landshövdingen besökte kommunen

Nyheter Landshövdingen Anna Kinberg-Batra besökte Sigtuna kommun den 21 september. Under besöket betonade hon vikten av Arlanda och dess omgivningar för tillväxt, säkerhet och hållbarhet både för regionen och hela landet.

nrh_sigtuna
hockeyskola_helsida
joes-helsida
defacto_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

sap_sep23_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

moderat_fokus_helsida

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

ica_helsida
connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

ica_outsider
swedol_outsider
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
moderat_bli_medlem
connys
centrum_outsider_host
hockeyskola_outsider
nrh
socialdem_sep23_outsider
joes_outsider