moderat_fokus_pan
Ambulanshelikoptern landade vid Märsta station.Foto: MMS-Bild

Man död efter skjutning

Den man som sköts i bröstet på Norrbacka under tisdagskvällen har avlidit meddelar polisen vid 3-tiden i natt.

centrum_artikel_host

Polisen fick larmet klockan 21.41. Flera ”smällar som uppfattas komma från skjutvapen” hördes tillsammans med ett skrik enligt polisen.

Vid ett flerfamiljshus i Norrbacka hittades en man med en skottskada i bröstet. Han var enligt polisen inte kontaktbar och Livräddande åtgärder påbörjades. En stor polisinsats efter gärningsman eller gärningsmän inleddes.

Kort efter skjutningen larmades räddningstjänsten om en brand på en annan adress i Märsta. Där hittades brända kläder.
”Det är oklart om kläderna har med skottlossningen att göra, men polisen ska genomföra en teknisk undersökning för att utreda eventuella samband”, skriver polisen på sin hemsida.

Vid 3-tiden i natt meddelar Polisen att mannen avlidit. Anhöriga har underrättats och den avlidne är i 25-årsåldern.

Vet du mer? Har du bilder? Kontakta redaktionen.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida
moderat_fokus_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

nrh_sigtuna

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

sap_sep23_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

ica_helsida
joes-helsida
hockeyskola_helsida
connys_helsida

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

centrum_host_helsida

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

hockeyskola_outsider
connys
centrum_outsider_host
ica_outsider
moderat_bli_medlem
socialdem_sep23_outsider
nrh
pantamera_out
swedol_outsider
joes_outsider
ridskola_2020_outsider