centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Man rånad under telefonköp i Märsta

En man i 30-årsåldern mötte två okända personer utomhus i centrala Märsta för att köpa en telefon, men blev istället utsatt för ett rån. Händelsen inträffade när mannen lämnade över kontanter för telefonen, och de misstänkta säljarna tog tillbaka både telefonen och pengarna innan de sprang från platsen. Mannen försökte att springa efter dem, men blev slagen och tvingades avbryta jakten.

centrum_artikel_host

Polisen kontaktades och mannen tog upp en anmälan om rån. Han kände sig påverkad efter att ha blivit slagen, men behövde inte ambulanssjukvård utan skulle själv uppsöka vård för att bli kontrollerad.

Det är ännu oklart vilka de misstänkta säljarna var och var de tog vägen efter rånet. Polisen har inlett en utredning och söker nu efter de misstänkta. Det är också viktigt att påpeka risken med att träffa okända personer för att genomföra försäljningstransaktioner, särskilt med kontanter involverade. Polisen uppmanar alltid till försiktighet och att vara medveten om säkerheten vid sådana möten.

Rånet i Märsta är en påminnelse om att vara försiktig och vaksam vid köp- och säljtransaktioner med okända personer. Det är rekommenderat att försöka genomföra sådana affärer på en trygg plats med mycket folk och att undvika att bära med sig stora mängder kontanter. Vid minsta misstanke om något oegentligt bör man avbryta affären och kontakta polisen.

Polisen uppmanar också alla som kan ha information om rånet eller de misstänkta gärningspersonerna att kontakta dem för att bidra till utredningen. Det är viktigt att samarbeta för att säkerställa att de skyldiga blir identifierade och ställda till svars för sitt brottsliga agerande.

Sammanfattningsvis har en man blivit rånad under ett telefonköp i Märsta, där de misstänkta säljarna tog både telefonen och pengarna innan de flydde från platsen. Polisen utreder händelsen och uppmanar allmänheten att vara försiktig vid köp- och säljtransaktioner med okända personer samt att kontakta dem med eventuell information om händelsen.

Fotnot: Denna text genererades med en textrobot

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu ger oss en översikt över de viktigaste händelserna i dag, inklusive väderprognosen, kollektivtrafikinformation, blåljusrapporter och trafikförhållanden.

joes-helsida
centrum_host_helsida
dödsolyckan i Valsta

Boende vill se sänkt hastighet på Valstavägen

Nyheter Under torsdagskvällen samlades hundratals kommuninvånare från alla möjliga stadsdelar för att minnas den 11-åring som kördes ihjäl på onsdagskvällen av en ökänd gängkriminell som tidigare dömts till kännbara fängelsestraff i tingsrätten men friats av hovrätten.

Morgonkollen

Notiser En ny dag gryr över kommunen och det ser ut att bli en fin dag med en temperatur på cirka 17 grader. Här är morgonkollen för dagen med uppdateringar om väder, trafik, kollektivtrafik och blåljus i området.

ica_helsida

Café får böta för myrinvasion

Notiser Ett Café i Märsta åläggs nu vite för att inte ha kommit tillrätta med myrproblem trots återkommande påpekanden från Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen.

nrh_sigtuna
connys_helsida

Humlegården ska bli samhällsviktig verksamhet

Nyheter Sigtuna kommun ska köpa Humlegården vilket märsta.mu avslöjade förra veckan: - Det här skulle vara ett strategiskt och långsiktigt köp. Vi vill att den här platsen ska fyllas med samhällsviktig verksamhet. En så central och unik plats som det här är ska komma invånarna till gagn.

pantamera_avc_helsida

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu presenterar Morgonkollen - din dagliga sammanfattning av viktig information för dagen. Här är det senaste från den 7 juni:

defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser I dagens Morgonkollen med märsta.nu presenterar vi de senaste uppdateringarna om vädret, kollektivtrafiken, trafiksituationen och blåljusrapporter i Märsta.

sommar i sigtuna kommun

Nyrenoverade Midgårdsbadet öppnar på fredag

Nyheter På fredag öppnar Midgårdsbadet som renoverats inför den kommande sommaren med en ny vattenreningsteknik: - Jag är oerhört glad och nöjd över att vi fått till den nya biologiska badvattenreningen på utebadet. Det innebär att vi nu kan fortsätta att leverera ett bra badvatten de kommande 20-30 åren, för så länge håller det här nya reningssystemet, och vara det uppskattade vattenhål som så många besöker varje sommar, säger bad och simhallschefen Tapani Röyttä.

Villainbrott i Sigtuna

Blåljus Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

connys
ica_outsider
joes_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
swedol_outsider
pantamera_out