vinter_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Man rånad under telefonköp i Märsta

En man i 30-årsåldern mötte två okända personer utomhus i centrala Märsta för att köpa en telefon, men blev istället utsatt för ett rån. Händelsen inträffade när mannen lämnade över kontanter för telefonen, och de misstänkta säljarna tog tillbaka både telefonen och pengarna innan de sprang från platsen. Mannen försökte att springa efter dem, men blev slagen och tvingades avbryta jakten.

centrum_artikel_host

Polisen kontaktades och mannen tog upp en anmälan om rån. Han kände sig påverkad efter att ha blivit slagen, men behövde inte ambulanssjukvård utan skulle själv uppsöka vård för att bli kontrollerad.

Det är ännu oklart vilka de misstänkta säljarna var och var de tog vägen efter rånet. Polisen har inlett en utredning och söker nu efter de misstänkta. Det är också viktigt att påpeka risken med att träffa okända personer för att genomföra försäljningstransaktioner, särskilt med kontanter involverade. Polisen uppmanar alltid till försiktighet och att vara medveten om säkerheten vid sådana möten.

Rånet i Märsta är en påminnelse om att vara försiktig och vaksam vid köp- och säljtransaktioner med okända personer. Det är rekommenderat att försöka genomföra sådana affärer på en trygg plats med mycket folk och att undvika att bära med sig stora mängder kontanter. Vid minsta misstanke om något oegentligt bör man avbryta affären och kontakta polisen.

Polisen uppmanar också alla som kan ha information om rånet eller de misstänkta gärningspersonerna att kontakta dem för att bidra till utredningen. Det är viktigt att samarbeta för att säkerställa att de skyldiga blir identifierade och ställda till svars för sitt brottsliga agerande.

Sammanfattningsvis har en man blivit rånad under ett telefonköp i Märsta, där de misstänkta säljarna tog både telefonen och pengarna innan de flydde från platsen. Polisen utreder händelsen och uppmanar allmänheten att vara försiktig vid köp- och säljtransaktioner med okända personer samt att kontakta dem med eventuell information om händelsen.

Fotnot: Denna text genererades med en textrobot

slottsby_helsida
nrh_sigtuna
pantamera_avc_helsida
storemore_helsida

Konkurserna ökar med 59 procent i kommunen: Uppgifter från UC

Notiser Under de elva första månaderna i år har konkurserna i kommunen skjutit i höjden och nått en ökning på hela 59 procent jämfört med föregående år. Enligt färska siffror från UC, ett kreditupplysningsföretag, har antalet konkurser ökat dramatiskt från 29 till 46.

joes-helsida
centrum_host_helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

vinter_helsida
connys_helsida
ica_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

oppethus_dec
defacto_helsida

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ica_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider
pantamera_out
storemore_out
slottsby_outsider
connys
vinter_outsider
oppethus_out
nrh
swedol_outsider