defacto_pan2020
Foto: Tullverket

Man med okänd identitet omhändertagen

En man blev omhändertagen av polisen på en svensk flygplats efter att tullens personal uttryckte tvivel om hans rätt att vistas i Sverige. Åtgärden genomfördes med stöd av polislagens 11:e paragraf och syftade till att klarlägga mannens rättsliga status i landet.

centrum_artikel_host

Tullens personal på Arlanda agerade snabbt när de stötte på en passagerare vars rättsliga status i Sverige var oklar. Efter att ha granskat mannens dokumentation och uppgifter kontaktade de omedelbart polisen för att få klarhet i situationen.

Polisen svarade på samtalet och anlände till flygplatsen för att utreda ärendet närmare. Enligt polisens uttalande, som gavs i enlighet med polislagens 11:e paragraf, omhändertogs mannen för att fastställa hans rätt att vistas i landet.

Det är ännu inte känt vilka faktorer som ledde till tullens oro över mannens status. Identitetsdokument och eventuella visumgranskningar är ärenden som tullen ofta hanterar på flygplatser för att säkerställa att personer som anländer till Sverige har rätt att vistas här.

Polisen kommer att genomföra en noggrann utredning för att fastställa mannens identitet, syfte med besöket och om han uppfyller de rättsliga krav som krävs för att vistas i Sverige. Detta inkluderar att kontrollera eventuella visum, uppehållstillstånd eller andra relevanta handlingar.

mp_ute_helsida
joes-helsida
connys_helsida

Kommunen växer mest i Skånela och Märsta

Nyheter Sigtuna kommun har under de senaste åren varit på stark tillväxtspår, och enligt färsk statistik från Statistiska centralbyrån (SCB) har befolkningen ökat betydligt. Vid årsskiftet 2023 hade kommunen nått en befolkning på 51 876 invånare, en ökning med imponerande 20 procent under den senaste tioårsperioden.

adhd_kommun

Man greps med vapen och kniv

Blåljus En dramatisk händelse utspelade sig idag på Terminal 5 på när en man greps vid säkerhetskontrollen med ett vapen och en kniv i sitt handbagage.

SJ utökar trafiken till Arlanda

Nyheter Från och med den 10 december 2023 kommer SJ att implementera en spännande ny tidtabell som kommer att påverka resenärer över hela landet. En av de mest efterlängtade förändringarna är återinförandet av direkttåg mellan Stockholm och Uppsala, som lovar att minska restiden mellan de två städerna avsevärt.

nrh_sigtuna
ica_helsida

Mälardslasrådet träffas om Arlandas framtid

Politik 70 politiker från Mälardalsrådets infrastruktursamarbete kommer att samlas på Clarion Hotel Arlanda Airport för att diskutera och fatta beslut om framtiden för transportnätverket i Stockholm-Mälarregionen. Målet är att förbättra regionens internationella tillgänglighet och öka konkurrenskraften.

defacto_helsida
pantamera_avc_helsida

Idoler och fältare gör gemensam sak mot psykisk ohälsa

Nyheter I en inspirerande sammanslagning av engagemang och kreativitet samlades Sigtuna kommuns fältassistenter Pelle, Camilla, Roger och Carina tillsammans med välkända artister och en passionerad föreläsare i Råbergshallen förra lördagen. Syftet med evenemanget var att sprida medvetenhet om psykisk hälsa och samla in medel till förmån för Suicide Zero.

centrum_host_helsida

Pristak på Arlanda införs

Nyheter Arlanda har länge varit föremål för resenärers ilska över de hutlösa matpriserna som erbjuds vid terminalerna. Nu, som ett svar på dessa klagomål, tar Swedavia ett steg mot att sätta stopp för de tokdyra måltiderna.

EXTRA

Grov misshandel på buss

Blåljus Under natten till söndag inträffade en allvarlig misshandel på en buss mellan Märsta och Sigtuna där fem okända gärningspersoner är nu misstänkta för brottet. Polisen utreder händelsen som grov misshandel.

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen 24 september: märsta.nu ger dig den senaste informationen

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

kommun_skoterska_outsider
connys
kommun_adhd_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider
ica_outsider
mp_ute_outsider
ridskola_2020_outsider
nrh
pantamera_out