centrum_panorama_hostshopping
Foto: MMS-Bild

Man häktas för två år gammalt knivrån

Polisen fick i början av året tag i en man hemmahörande i Märsta som misstänks för att ha knivrånet Pressbyrån för snart två år sedan.

centrum_artikel_host

I mitten av februari 2017 knivrånades Pressbyrån innan öppning:
– Man tvingade in kvinnan som skulle öppna på toaletten och bad henne vänta där, sa Sven-Erik Olsson vid Polisens ledningscentral till märsta.nu i samband med brottet.

Först i början av 2019 har polisen gripit en man hemmahörande i Märsta, mannen som är i 30-årsåldern misstänks även för ett rånförsök av just Pressbyrån även i Mars. Han misstänks också för ett rån i en lägenhet på Södermalm i Stockholm samt ett försök till våldtäkt alternativt misshandel från i september 2017.

Under tisdagen häktades mannen vid Stockholms tingsrätt.

 

connys_helsida
pantamera_avc_helsida
mp_tack_helsida

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

brobygget_2024

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida

Sommarlovsbiljetten är igång

Nyheter Under sommarperioden 5 juni till 27 augusti reser ungdomar mellan 12 och 18 år gratis med SL-trafiken. Initiativet med lovkortet är ett steg från Region Stockholm för att uppmuntra miljövänliga resor.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

fritidsbanken_outsider
centrum_outsider_host
pantamera_out
nrh_sigtuna
connys
mp_tack_outsider
brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider