centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Man gripen på Arlanda misstänkt för terrorbrott

En man i 20-årsåldern har begärts häktad, misstänkt för att bland annat ha deltagit i en terrororganisation.

centrum_artikel_host

Mannen greps i anslutning till Arlanda flygplats under lördagen. Åklagarmyndigheten meddelar i ett pressmeddelande att mannen är på sannolika skäl misstänkt för deltagande i terrororganisation, finansiering av terrorism och resa för terrorism.

Enligt häktningsframställan greps mannen i anslutning till Arlanda flygplats. De misstänkta brotten ska ha begåtts mellan december 2023 och juni 2024. Säpo bekräftar för SVT att en person greps i Sigtuna kommun. I samband med insatsen genomfördes även husrannsakningar på olika adresser i södra Sverige, enligt Adam Isaksson Samara, presstalesperson vid Säkerhetspolisen. Säpo vill inte kommentera om det finns fler misstänkta i ärendet. Förundersökningen bedrivs av Säkerhetspolisen under ledning av åklagare vid Riksenheten för säkerhetsmål. Förhandlingarna inleds i Attunda tingsrätt den 5 juni.

fritidsbanken_helsida
centrum_host_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Flyg ställdes in: Man kastade sko

Blåljus En man kastade sin skog in i en fönsterruta när han fick besked om att hans flygplan ställts in i samband med de globala tekniska problemen som pågick under fredagen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
ridskola_2020_outsider
klara_outsider
centrum_outsider_host
connys
fritidsbanken_outsider
pantamera_out