eu_valet_panorama
Foto: Arkiv/Jamshid Jamshidi

Man gripen för kvinnofridsbrott

En man har gripits av polisen efter att han misshandlat en kvinna i närvaro av deras gemensamma barn. Händelsen ägde rum efter ett bråk mellan paret, där vittnen sett dem bråka och kvinnan gett uttryck för rädsla inför mannen. Polispatrullen som kallats till platsen har fått kontakt med både mannen och kvinnan, och efter att kvinnan uppgett att mannen slagit henne samma dag har mannen blivit gripen.

centrum_artikel_host

Händelsen utreds som ett grovt kvinnofridsbrott, misshandel och barnfridsbrott, då det finns misstanke om att det gemensamma barnet kan ha bevittnat misshandeln. Polisen har tagit mannen i förvar för att utreda händelsen närmare och säkerställa kvinnans och barnets säkerhet.

Enligt vittnesuppgifter bråkade paret innan polisen kallades till platsen. Kvinnan hade uttryckt rädsla för mannen, och polisen tog upp anmälan om misshandel när de anlände till platsen. Efter att ha fått kontakt med både mannen och kvinnan kunde polisen bekräfta att mannen misshandlat kvinnan, varpå han blev gripen.

Mannen är nu misstänkt för grovt kvinnofridsbrott, misshandel och barnfridsbrott på grund av händelsens omständigheter. Polisen genomför en noggrann utredning för att samla bevis och följa upp på vittnesmål och uppgifter från kvinnan och mannen. Det gemensamma barnets välmående och säkerhet är även en prioritet i utredningen.

Polisen betonar vikten av att rapportera fall av misshandel och att alltid ta kvinnors och barns utsatthet på allvar. De uppmanar också personer som är offer för våld att söka stöd och hjälp från myndigheter och organisationer som är specialiserade på att hantera sådana situationer.

Händelsen är fortfarande under utredning och polisen uppmanar allmänheten att lämna eventuell information som kan bidra till att kasta ljus över händelsens omständigheter.

Denna text har genererats med hjälp av en textrobot

 

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

eldsjal2024_helsida
pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
bygdensdag_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

connys_helsida
mp_helsida_eu
seniormassa_pan

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
centrum_outsider_host
eldsjal2024_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
bygdensdag_outsider
pantamera_out
nationaldag_outsider
eu_valet_outsider
seniormassa_outsider