sap_feb_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Man greps med vapen på Arlanda

En man greps på fredag förmiddag med vapen på Arlanda: - Det är saker som kan användas för att kapa ett flygplan, säger Oskar Tallryd, stationsbefäl vid polisen, till Aftonbladet

centrum_artikel_host

Mannen som är i 30-årsålderns greps i säkerhetskontrollen rapporterar Dagens Nyheter. I sitt handbagage hade han valen som skulle kunna användas för att kapa ett flygplan, han var inbokad på ett plan till Egypten enligt Aftonbladet.

Gripandet skedde vid 11-tiden på fredagen. Även Säkerhetspolisen är informerad och mannen som inte är svensk medborgare är känd av polisen sen tidigare.
– Det har inte varit någon fara med passagerarna, han har aldrig varit ombord på planet, utan det har upptäckts vid säkerhetskontrollen som det ska göra, säger Oskar Tallryd, stationsbefäl vid Polisen Stockholm Nord till Aftonbladet.

funkisfest_helsida
connys_helsida
skridskodisco_helsida
steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

foraldranatverk_helsida
centrum_host_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

stentekompani_outsider
foraldranatverk_outsider
connys
skridskodisco_outsider
pantamera_out
nrh_sigtuna
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
funkisfest_outsider