centrum_panorama_hostshopping
Foto: Tullverket

Man greps efter stort guldbeslag på Arlanda

Polis grep under söndagen en man misstänkt för penningtvättbrott sedan han haft ett stort guldinnehav i samband med utresa.

centrum_artikel_host

Under söndagen påträffade Tullverkets personal en man på Arlanda flygplats som hade en stor mängd guld i sin ägo. Efter att ha kontaktat polisen kunde det konstateras att guldet hade ett sammanlagt värde på flera miljoner kronor.

Polisen anlände snabbt till platsen och efter en kontroll av mannen och guldet greps han misstänkt för penningtvätt. Utredningen pågår och polisen samarbetar med Tullverket för att klargöra omständigheterna kring det beslagtagna guldet och mannens avsikter.
– Han bär det på sig, sen har jag inte detaljer om det rör sig om guldkedjor eller halsband. Jag tolkar det som smycken, men jag vet inte, säger Rebecka Landberg, polisens presstalesperson region Stockholm, till SVT Stockholm

fritidsbanken_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

centrum_host_helsida
brobygget_2024
pantamera_avc_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

connys_helsida
mp_tack_helsida

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Renoveringen av Stora gatan pausas över sommaren

Notiser Renoveringen av Stora gatan i Sigtuna har gått enligt tidsplan och alla vårens etapper är nu färdiga. Som planerat kommer arbetet att pausas över sommaren för att inte störa handeln och turismen under högsäsongen, och det återupptas igen den 19 augusti.

Skyfall förväntas i kommunen idag

Notiser Meteorologerna har utfärdat en varning för skyfallsliknande regn i Sigtuna kommun och övriga delar av södra Svealand och norra Götaland. Enligt prognoserna kommer kraftiga skurar att bildas under eftermiddagen, vilket kan ge stora mängder regn lokalt och orsaka översvämningar.

SSHL satsar på ny belysning som en del av energieffektiviseringen

Nyheter Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har genom finansiering från EU tagit ett stort steg mot hållbarhet och energieffektivisering. Med stöd från Signify och EU-projektet "Eco2 Schools as New European Bauhaus Lab" har skolan sett märkbara förbättringar i både energieffektivitet och studiemiljö.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

nrh_sigtuna
connys
brobygget_outsider
centrum_outsider_host
fritidsbanken_outsider
ridskola_2020_outsider
pantamera_out
mp_tack_outsider