vinter_pan
Foto: Daniel Iskander/Arkiv

Man frias för mordförsök i Sigtuna

En äldre man som greps för mordförsök i Sigtuna i maj friades från anklagelserna men domen har nu överklagats till Svea hovrätt.

centrum_artikel_host

12:e maj kallades polis till en bostad i Sigtuna sedan en man hittats blödande utanför porten. Mannen ska ha skurits med ett vasst föremål i armen och hittades i en ”blodpöl”. Men omständigheterna är inte helt klarlagda på grund av minnesluckor hos både målsägande och gärningsperson som båda är gamla vänner se 30-år tillbaka. Inget vittne kan heller styrka att mannen skurits av den misstänkte. Attunda tingsrätt ogillar därför åtalet men åklagaren har valt att överklaga till Svea hovrätt.

Klicka här för att läsa om mordförsök i Sigtuna 12/5

connys_helsida
joes-helsida

Långa lastbilar kan få köra genom kommunen

Nyheter En banbrytande förändring i svensk vägtrafik kommer träda i kraft den 1 december när lastbilar får en utökad längd på upp till 34,5 meter. Detta innebär att fordonen nu kan bli nästan tio meter längre än tidigare tillåtet.

pantamera_avc_helsida
slottsby_helsida

Polisen varnar nu för bildelsstölder

Nyheter Ett ökande antal stölder av airbags, rattar, navigationsutrustning och byggmaskiner skapar oro i Sigtuna, Upplands Väsby och Sollentuna. Företagsbilar och fordon med kostsamma verktygsuppsättningar är särskilt utsatta för denna typ av brott.

vinter_helsida
nrh_sigtuna

Ny rapport: Så robust är Sigtuna kommun

Nyheter Sigtuna är på 19:e plats i länet av 26 kommuner och 97 i riket av 260 kommuner när WSP släpper sin årliga ranking över kommunernas förmåga att hantera kriser och motstå förändringar i en osäker omvärld.

ica_helsida
oppethus_dec

Var tredje elev tar inte gymnasieexamen

Nyheter En ny genomgång av statistik från Skolverket avslöjar att i Sigtuna kommun klarade endast 70 procent av eleverna att ta gymnasieexamen inom tre år. Denna siffra speglar en nationell trend där nästan 30 procent av eleverna i hela landet inte når examen inom samma tidsram.

defacto_helsida
storemore_helsida

Trafikolycka på E4:an vid Arlanda

Blåljus En trafikolycka som involverar fyra personbilar inträffade på E4 vid trafikplats 181 Arlanda i riktning mot Stockholm. Polisen kontaktades om händelsen och är på plats.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

storemore_out
oppethus_out
pantamera_out
joes_outsider
nrh
connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
slottsby_outsider
ica_outsider
vinter_outsider