centrum_panorama_hostshopping
Foto: Jamshid Jamshidi

Man döms till tre års fängelse för våldtäkt mot barn

En minderårig tonårsflicka våldtogs i en skogsdunge i kommunen, nu har en man dömts för gärningen till tre års fängelse.

centrum_artikel_host

Våldtäkten skedde i en skogsdunge i kommunen i september i år. En man utan folkbokföringsadress i Sverige greps och åtalades för grov våldtäkt mot barn. Ytterligare en man som är hemmahörande i Märsta åtalades för sexuellt ofredande av barn för att han slagit flickan på rumpan i samband med en leken sanning och konsekvens.

Det råder ingen tvekan enligt rätten att mannen haft samlag med flickan, men man anser inte att det rör sig om en grov våldtäkt då det inte planerats samt att det inte är styrkt att flera personer deltog i våldtäkt. Skillnaden på en dom för grov våldtäkt mot barn och våldtäkt mot barn är att grov våldtäkt innebär fängelse på mellan 5-10 år och en våldtäktsdom mellan 3-6 år. Mannen döms för våldtäkt mot barn till fängelse i tre år medan märstabon döms till villkorlig dom.

Läs mer: Åtalas för våldtäkt mot barn

mp_helsida_eu
centrum_host_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida
bygdensdag_helsida
seniormassa_pan
eldsjal2024_helsida

Sveriges Lärare larmar: För stora barngrupper

Nyheter Enligt nya rapporter är över hälften av alla barngrupper i förskolan i Sverige större än de rekommenderade riktlinjerna. I Sigtuna kommun är 67 procent av de åldersindelade barngrupperna för stora, vilket är en ökning jämfört med föregående år. Sveriges Lärare kräver nu att regeringen lagstiftar om barngruppernas storlek för att säkerställa barnens välbefinnande och pedagogiska kvalitet.

Axelssons motion om lustgasförbud får stöd

Politik Kommunstyrelsen har ett viktigt steg i kampen mot missbruk av lustgas genom att bifalla Socialdemokraternas motion om förbud mot dess användning i berusningssyfte. Förslaget, framlagt av Marie Axelsson (S), har stöd från kommunstyrelsen, där Moderaterna har majoritet tillsammans med Sverigedemokraterna, Kristdemokraterna och Samling för Sigtuna.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
mp_eu_outsider
connys
eu_valet_outsider
nrh_sigtuna
bygdensdag_outsider
pantamera_out
seniormassa_outsider
ridskola_2020_outsider