valstadagen_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Man döms till fängelse och utvisning för våldtäkt mot barn

En man i 30-årsåldern döms för våldtäkt mot barn som skedde i Märsta förra sommaren.

centrum_artikel_host

Mannen utförde fyra våldtäkter mot en flicka som var under 15 år förra sommaren, en av dessa skedde i Märsta. Flickan ska ha varit i särskilt utsatt situation då hon var boende på ett HVB-hem. Mannen uppgav att han inte varit medveten om att flickan varit HVB-hemsplacerad eller haft olika diagnoser, men medger samlag med flickan. Han nekar också kännedom till att hon var under 15 år. De tre övriga våldtäkterna skedde i Järfälla och Tensta. Mannen döms till fängelse i 4,6 år, han ska även betala skadestånd på 215 000 kronor. Efter avtjänad dom ska han utvisas till Tadjikistan där han är medborgare.

Villainbrott i Sigtuna

Nyheter Ett säkerhetsbolag slog larm till polisen efter att ha mottagit ett kameralarm om ett pågående inbrott i en villa belägen i Sigtuna. En okänd person hade lyckats ta sig in i bostaden genom baksidan, vilket ledde till att det uppstod skador inomhus. Vid polisens ankomst fanns ingen person kvar på platsen.

nrh_sigtuna
elon_helsida

Morgonkollen

Nyheter Morgonkollen med märsta.nu om det senaste vädret, blåljushändelser, kollektivtrafiken och trafiksituationen i kommunen. Här är en sammanfattning av morgonens nyheter:

defacto_helsida
joes-helsida

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu välkomnar läsarna till ännu en dag med den dagliga Morgonkollen för att hålla sig uppdaterade om det senaste som händer i kommunen. Här är de senaste nyheterna för den 2 juni.

centrum_host_helsida

Nationaldagsfirande i Sigtuna och Valsta

Nyheter Invånarna i Sigtuna och Valsta ser fram emot att fira den svenska nationaldagen den 6 juni med en dag full av festligheter och samhörighet. Borgmästarängen i Sigtuna stad och Valsta centrum förbereder sig för att bli epicentrum för det spännande firandet, där invånare i alla åldrar förväntas samlas.

mp_helsida
Wenngarns_cafe_helsida

Stulen moped hittades och återlämnades

Nyheter I en snabb och framgångsrik insats återlämnade polisen en stulen moped till dess ägare efter en kontroll i Valsta under tisdagen. Händelsen inträffade klockan 16:50 och resulterade i att den efterlysta mopeden nu har tagits bort från vägtrafikregistret.

Morgonkollen

Nyheter märsta.nu ger dig den senaste morgonkollen med aktuella nyheter och information för dagen. Här är sammanfattningen:

connys_helsida
valstadagen

Morgonkollen

Nyheter Morgonkollen med märsta.nu 30 maj! En vacker morgon hälsar oss välkomna till en ny dag i kommunen med behagliga temperaturer och en del trafikrelaterade nyheter att hålla koll på.

pantamera_avc_helsida

Rekordmånga butiksstölder och snatterier

Nyheter Enligt nyligen släppt statistik från Brottsförebyggande rådet (Brå) har antalet anmälda butiksstölder och snatterier i Sigtuna kommun nått en alarmerande nivå. Under april 2023 rapporterades fler brott av denna typ än någon annan månad sedan november 2012.

Morgonkollen

Nyheter Morgonkollen med märsta.nu - 29 maj: Väder, kollektivtrafik, blålju och trafikläge

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

student_outsider
mp_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
centrum_outsider_host
joes_outsider
swedol_outsider
valstadagen_outsider
wenngarn_outsider
nrh