moderat_pan_nov
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Man döms till fängelse och utvisning för våldtäkt mot barn

En man i 30-årsåldern döms för våldtäkt mot barn som skedde i Märsta förra sommaren.

centrum_artikel_host

Mannen utförde fyra våldtäkter mot en flicka som var under 15 år förra sommaren, en av dessa skedde i Märsta. Flickan ska ha varit i särskilt utsatt situation då hon var boende på ett HVB-hem. Mannen uppgav att han inte varit medveten om att flickan varit HVB-hemsplacerad eller haft olika diagnoser, men medger samlag med flickan. Han nekar också kännedom till att hon var under 15 år. De tre övriga våldtäkterna skedde i Järfälla och Tensta. Mannen döms till fängelse i 4,6 år, han ska även betala skadestånd på 215 000 kronor. Efter avtjänad dom ska han utvisas till Tadjikistan där han är medborgare.

defacto_helsida
julmarknad_2022
pantamera_avc_helsida
budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

centrum_host_helsida
dackskifte_helsida
moderat_pan_helsida
advent_kyrka_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

connys_helsida
vintermarknad_helsida
agy_oppethus

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

dackskifteoutsider
marknaden_outsider
vintermarknad_outsider
nrh
kyrka_outsider_advent
centrum_outsider_host
pantamera_out
connys
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider