centrum_panorama_hostshopping
Mannen greps under tumultartade former i mellandagarna 2017Foto: MMS-Bild

Man döms för tumult på Sätuna

En märstabo som greps under uppmärksammade former i mellandagarna 2017 för drograttfylleri döms nu för flera brott.

centrum_artikel_host

Under uppmärksammade former larmade allmänhet polis efter att man ingripit mot befarad rattfylleri på Stationsgatan. Mannen krockade med en bil och sprang sen från platsen men allmängeten stoppade honom. Nu har han dömts för flera brott, bland annat tillgrepp av fortskaffningsmedel, rattfylleri och våldsamt motstånd.

I rätten uppgav mannen att han tagit kokain och druckit alkohol, han sa att han var i psykos. Men eftersom mannen tidigare uppgett att han tagit narkotika och ruset därmed är självförvållat så ska han dömas för gärningarna rattfylleri och våldsamt motstånd. Mannen hävdade att han inte visste vad han gjorde på grund av psykosen.

Han är sedan tidigare dömd till fyra månaders fängelse för misshandel, den nya domen på 14 dagars fängelse ska läggas till på den tidigare domen.

sap_sep23_helsida
joes-helsida
skanela_helsida

Sydkorea vill lära av Sigtunas barnomsorg

Nyheter Sydkorea står inför en utmaning när det kommer till den minskande födelsetal i landet, och politikerna letar nu efter lösningar genom att satsa på högkvalitativ barnomsorg. För att hitta inspiration har de vänt sig till de nordiska länderna och specifikt till Sigtuna kommun i Sverige.

defacto_helsida

Misstänkt för olaga intrång och hot greps av Polisen

Blåljus En man har gripits inom kommunen av polisen efter misstankar om olaga intrång och hot mot ett brottsoffer på hans före detta arbetsplats. Händelsen utspelade sig tidigt på morgonen den 18 september, då polisen snabbt agerade för att lösa fallet.

Långtidsarbetslösheten ökar

Nyheter Nyligen släppta arbetsmarknadsstatistik visar att långtidsarbetslösheten i Sigtuna kommun har ökat under den senaste månaden. Samtidigt har den jämfört med samma period föregående år minskat något, enligt rapporter från arbetsförmedlingen.

centrum_host_helsida

Inga fall av svinpest i kommunen

Nyheter Ett utbrott av afrikansk svinpest har satt svenska myndigheter på högsta beredskap. Med konsekvenser som hotar grisnäringen, friluftslivet, jaktsäsongen och skogsbruket, är det en utmaning som kräver både omedelbara åtgärder och samhällets samlade ansträngningar.

Morgonkollen

Notiser En kylig morgon välkomnar kommuninvånare idag med temperaturer som kryper ned till 4 grader. Det är dags att plocka fram höstjackan och varma handskar när du ger dig ut. Men vad har dagen att erbjuda i övrigt?

moderat_fokus_helsida
pantamera_avc_helsida
ica_helsida
nrh_sigtuna

Morgonkollen

Notiser Sigtuna kommun, 15 september 2023 - Här är Morgonkollen med märsta.nu för den 15 september:

hockeyskola_helsida

Ung Företagsamhet och Sigtuna kommun inspirerar nior att utforska framtiden och utmana fördomar om yrkesval

Nyheter Vilka fördomar och förväntningar finns det egentligen kring vem som väljer vilket yrke? Den frågan, tillsammans med många andra, ställs till kommunens alla 550 nior under temadagen "Framtidskoll," som arrangeras av Ung företagsamhet i samarbete med Sigtuna kommun. Lokala förebilder från olika yrkesroller kommer att dela med sig av sina erfarenheter och ge eleverna en unik inblick i arbetslivet.

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

skanela_outsider
connys
pantamera_out
hockeyskola_outsider
centrum_outsider_host
nrh
joes_outsider
swedol_outsider
ridskola_2020_outsider
socialdem_sep23_outsider
ica_outsider
moderat_bli_medlem