centrum_panorama_hostshopping
Mannen greps under tumultartade former i mellandagarna 2017Foto: MMS-Bild

Man döms för tumult på Sätuna

En märstabo som greps under uppmärksammade former i mellandagarna 2017 för drograttfylleri döms nu för flera brott.

centrum_artikel_host

Under uppmärksammade former larmade allmänhet polis efter att man ingripit mot befarad rattfylleri på Stationsgatan. Mannen krockade med en bil och sprang sen från platsen men allmängeten stoppade honom. Nu har han dömts för flera brott, bland annat tillgrepp av fortskaffningsmedel, rattfylleri och våldsamt motstånd.

I rätten uppgav mannen att han tagit kokain och druckit alkohol, han sa att han var i psykos. Men eftersom mannen tidigare uppgett att han tagit narkotika och ruset därmed är självförvållat så ska han dömas för gärningarna rattfylleri och våldsamt motstånd. Mannen hävdade att han inte visste vad han gjorde på grund av psykosen.

Han är sedan tidigare dömd till fyra månaders fängelse för misshandel, den nya domen på 14 dagars fängelse ska läggas till på den tidigare domen.

mp_tack_helsida
centrum_host_helsida
fritidsbanken_helsida

Beslut om Kultur- och Aktivitetscenter i Valsta

Politik I gårdagens kommunfullmäktige, den 18 juni, beslutades det att bygga ett nytt kultur- och aktivitetscenter i Valsta. Centret ska bli en mötesplats med aktiviteter för barn och unga, och byggstarten är planerad till våren 2025.

brobygget_2024
pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Andelen arbetslösa bland utrikesfödda går ner

Nyheter I maj noterade Sigtuna kommun den lägsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan februari 2020. Enligt Arbetsförmedlingen sjönk arbetslösheten bland utlandsfödda med 0,3 procentenheter till 13,4 procent.

Ekonomisk kris i regionen kan leda till högre SL-priser

Politik SL står inför en ekonomisk kris med ett budgetunderskott på 1,3 miljarder kronor nästa år, enligt Trafikförvaltningens egna beräkningar. Detta kan leda till nya prishöjningar och ytterligare nedskärningar. Moderaterna i Region Stockholm kräver nu en kriskommission för att hantera situationen.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
mp_tack_outsider
fritidsbanken_outsider
connys
pantamera_out
brobygget_outsider
nrh_sigtuna
centrum_outsider_host