eu_valet_panorama
Foto: Genrebild/Swedavia

Man döms för omfattande taxfreestöld

En man från Litauen döms till fängelse och utvisning sedan han stulit varor för över 40 000 kronor i Arlandas taxfree.

centrum_artikel_host

Mannen som är 29-år gammal greps i mitten av september på Arlanda sedan han haft varor på terminal 2:s taxfree till ett värde av 42 300 kronor, han åtalades även för två andra stölder men åtalen ogillades eller lades ner av åklagaren. Dock döms han för stölden i taxfreen, ett brott han även erkände. Han döms även för narkotikabrott då han i samband med gripandet var påverkad av MDMA.

seniormassa_pan

Snart sommaruppehåll för renoveringen av Stora Gatan

Notiser Renoveringsarbetet på Stora gatan fortskrider enligt plan och den sista etappen för denna omgång påbörjas den 17 maj och avslutas den 11 juni. Därefter görs ett uppehåll fram till augusti, och arbetet återupptas den 19 augusti.

bygdensdag_helsida
mp_helsida_eu
centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida

Uppmaning att spara vatten: Hög vattenförbrukning

Nyheter I norra Storstockholm går det åt ovanligt mycket dricksvatten just nu. Norrvatten, som förser 14 kommuner i området med dricksvatten, uppmanar nu både privatpersoner och verksamheter att spara på kranvattnet. Detta är nödvändigt för att vattenverket ska kunna producera tillräckligt med vatten för alla.

pantamera_avc_helsida
connys_helsida

Sigtunas rådhus fyllde 280 år

Nyheter I lördags firade Sigtuna en viktig milstolpe – det var 280 år sedan Sigtuna Rådhus invigdes av Eric Kihlman den 18 maj 1744. Detta historiska ögonblick markerades av invånarna med glädje och stolthet över stadens rika kulturarv.

Extra

Sigtunas befolkning minskade

Nyheter Sigtuna kommun upplevde en befolkningsminskning med 31 personer under första kvartalet 2024, vilket är den största minskningen under ett kvartal på hela 2000-talet. Trots att fler barn föddes än personer dog, var det fler som flyttade från kommunen än till den, vilket resulterade i en minskning av invånarantalet.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
connys
pantamera_out
eldsjal2024_out
centrum_outsider_host
eu_valet_outsider
seniormassa_outsider
nationaldag_outsider
nrh_sigtuna
bygdensdag_outsider