defacto_pan2020
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Man döms för halalslakt med slö kniv

En man från det så kallade Märstanätverket döms för att ha halalslaktat ett får i Märsta med en slö kniv till 2,6 års fängelse för grovt vapenbrott och djur plågeri.

centrum_artikel_host

TV4 rapporterade i början av maj om att en man från Märstanätverket dömts för att ha halalslaktat ett får med en slö kniv. Fåret utsattes för allvarligt lidande. Brottet skedde i december förra året och mannen har av polisen pekats ut som en central aktör i Märstanätverket. Han döms till fängelse i 2 år och 6 månader. Händelsen ska även ha filmats och användes som bevis vid rättegången i Attunda tingsrätt. Slakten blev en långdragen process och hanteringen av fåret hårdhänt. Djuret var även hela tiden obedövat. Djurplågeri kan i dagsläget inte anses vara ett grovt brott eftersom det saknas praxis.

Morgonkollen

Notiser I dagens morgonkoll med märsta.nu presenterar vi den senaste informationen om vädret, kollektivtrafiken och den senaste blåljusrapporten för Sigtuna kommun.

seniordag_helsida
karnkraft_m_topp

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med Märsta.nu, 27 maj: Väder, Kollektivtrafik, Trafik och Blåljusuppdateringar

pantamera_avc_helsida
pendelkaoset

Kraftigt reducerad pendeltågstrafik under fredagen

Notiser Stor personalbrist påverkar pendeltågstrafiken under fredagen den 26 maj. Resenärer ombeds vara medvetna om att pendeltågen kommer att gå med kraftigt reducerad trafik under dagen. Denna åtgärd beror på den aktuella bristen på personal.

centrum_host_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonkollen med märsta.nu - 26 maj: Väder, kollektivtrafik, blåljus och trafikuppdateringar,

connys_helsida

Nu invigs Tandvårdshuset i Sigtuna

Nyheter Tandvårdshuset i Sigtuna inviger sina nyrenoverade lokaler idag, den 25 maj. Beläget på Olofsgatan 10 har detta tandvårdshus varit en viktig del av Sigtunas tandvårdssamhälle sedan slutet av 1990-talet. Innan det fungerade lokalerna som både en läkarmottagning och en vårdcentral. År 2020 slogs tre olika tandvårdskliniker samman och bildade den nuvarande verksamheten.

joes-helsida
nrh_sigtuna

Dörrarna stängs på pendeltågen för ett bekvämare ombordsklimat

Nyheter Från och med nästa vecka kommer pendeltågsresenärer behöva trycka på dörrknappen för att öppna dörrarna istället för att de öppnas automatiskt. Detta åtgärdas för att skapa ett bekvämare klimat ombord på tågen. För resenärer som behöver stöd eller ledsagning kommer det finnas möjlighet att beställa hjälp.

ica_helsida

Morgonkollen

Notiser Välkommen till Morgonkollen med märsta.nu! Här är de senaste uppdateringarna för dagen.

mp_helsida
defacto_helsida

Morgonkollen

Notiser Morgonen den 23 maj presenterar märsta.nu en sammanfattning av vädret, trafikförhållandena och de senaste uppdateringarna om kollektivtrafiken.

EXTRA

Kvinna greps för grov fridskränkning i Märsta

Nyheter Ett brottsoffer lyckades fly från sin bostad för att larma polisen om att hans flickvän hotat och misshandlat honom. Polisen ingrep snabbt och grep gärningspersonen, som nu hålls anhållen misstänkt för grov fridskränkning.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

swedol_outsider
ica_outsider
centrum_outsider_host
joes_outsider
ridskola_2020_outsider
connys
mp_outsider
pantamera_out
seniordag_outsider
nrh