socialdemokraterna_maj_panorama
Foto: Daniel Asplund/Swedavia

Man dömd efter att ha försökt bosätta sig på Arlanda

En verklig situation av filmen The Terminal utspelade sig på Arlanda i slutet av förra året när en man försökte bosätta sig på Arlanda.

centrum_artikel_host

SVT Stockholm och UNT.se rapporterar att en 37-årig man har nyligen blivit dömd för att tre gånger på tre månader ha tagit sig in olagligt på Arlanda flygplats med hjälp av upphittade boardingkort. Dessa inträffade på Arlanda Airside, den delen av flygplatsen som ligger bortom säkerhetskontrollerna, vilket klassas som ett allvarligt brott då det är ett skyddsobjekt.

Mannen, som är medborgare i ett EU-land och kom till Sverige i slutet av oktober förra året, fick första gången han dömdes 14 dagars fängelse. Vid det tredje tillfället, som inträffade i januari i år, dömdes han till en månads fängelse och utvisning. Åklagaren noterar att det är ovanligt med fängelsestraff för denna typ av brott, men på grund av de täta återfallen inom loppet av tre månader ansåg rätten det befogat.

Även hovrätten beslutade nyligen om utvisning för att förebygga upprepning av brottet, då mannen uttryckte önskan om att återvända till Arlanda flygplats efter avtjänat straff. Han förblir därför frihetsberövad fram till verkställigheten av utvisningen.

mp_helsida_eu
pantamera_avc_helsida
EXTRA

Ungdomar slogs i Märsta

Blåljus Polis larmades till ett bråk i Märsta där ett 15-tal ungdomar ska ha varit inblandade strax före klockan 16.

centrum_host_helsida
eldsjal2024_helsida
EXTRA

Ytterligare beslag på Arlanda

Blåljus Gränspolisen har under söndagen upprättat ytterligare anmälningar om penningtvättsbrott, den andra denna helg då det i lördags också beslagtogs kontanter och klockor.

forstamaj_helsida

Morgonkollen

Notiser Här är morgonkollen med uppdateringar från märsta.nu för den 21 april:

connys_helsida

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

ridskola_2020_outsider
nrh_sigtuna
mp_eu_outsider
pantamera_out
centrum_outsider_host
connys
eldsjal2024_out