sap_feb_pan
Foto: Magnus Granhagen

Man åtalas för mordförsök i Märsta

En man åtalas för mordförsöket i Märsta 5:e februari.

centrum_artikel_host

På kvällen 5:e februari kallades polis och ambulans till centrala Märsta där en man hade hittats skadat i en flerbostadshus, i närheten hade en annan man enligt uppgift i olika rimsmeder uppgett att han dödat en man. Nu åtalas mannen för mordförsök. Enligt åtalet utdelades flertal knivhugg mot ansikte och kropp. Ett av huggen punkterade buken och lungan samt orsakade en livshotade skada. Det var bara på grund av tillfälliga omständigheter som gärningen inte fullbordades enligt åtalet. Om mannen döms kommer det att yrkas på utvisning till ett land i Centralasien.

funkisfest_helsida
spedition_helsida

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

sportlov
steningekompani_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

skridskodisco_helsida
hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

connys_helsida

Ökad befolkning trots färre födda barn

Nyheter Antalet nyfödda i Sverige fortsätter att minska enligt ny statistik från SCB. I Sigtuna kommun var antalet nyfödda det lägsta på elva år under 2023, med endast 546 levande födslar. Även om antalet nyfödda minskar, ökade den totala folkmängden i Sigtuna med 653 invånare.

centrum_host_helsida
fritidsbanken_sportlov
pantamera_avc_helsida

Varning utfärdad för ishalka i Sigtuna kommun

Nyheter En varning har utfärdats för plötslig ishalka i Sigtuna kommun och stora delar av Svealand samt sydostligaste Norrland. Underkylt regn eller regn på kalla vägytor kan orsaka svårigheter med plötslig ishalka.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

spedition_outsider
stentekompani_outsider
ridskola_2020_outsider
centrum_outsider_host
funkisfest_outsider
connys
pantamera_out
nrh_sigtuna
skridskodisco_outsider