sap_feb_pan
Foto: Jamshid Jamshidi

Man anhållen efter miljonbeslag

En man i 20-årsåldern har gripits på Arlanda flygplats misstänkt för penningtvättsbrott efter att tullen upptäckt en betydande summa kontanter vid en utresekontroll. Polisen kallades till platsen och mannen är nu anhållen, enligt beslut av åklagare.

centrum_artikel_host

Vid en rutinkontroll av en utresande passagerare noterade tulltjänstemän en ovanligt stor mängd kontanter. Den summa som beslagtogs uppgår till cirka 1,5 miljoner kronor. Polisen anlände snabbt till platsen och genomförde en gripande av mannen i 20-årsåldern, som nu står inför misstankar om grovt penningtvättsbrott eller grovt näringspenningtvättsbrott.

Den förundersökning som inletts kommer att granska de närmare omständigheterna kring penningarna och undersöka eventuella kopplingar till grova brott eller olaglig ekonomisk verksamhet. Åklagaren har beslutat att mannen ska hållas kvar i polisens förvar efter att ha anhållits.

foraldranatverk_helsida

Före detta finansregionsrådet lämnar sitt uppdrag

Politik Oppositionsregionrådet Irene Svenonius meddelade vid ett extrainsatt möte med den moderata regiongruppen i Stockholm att hon lämnar såväl sina uppdrag för Moderaterna i Region Stockholm som övriga uppdrag för Moderaterna. Efter sju år som gruppledare på heltid, varav sex år som finansregionråd (2017-2022) under en turbulent period för Stockholmsregionen.

steningekompani_helsida
pantamera_avc_helsida
spedition_helsida
connys_helsida

Trafikverket arbetar med att åtgärda potthål

Nyheter Trafikverket upplever för närvarande ökade problem med potthål på vägarna. Vägnätet är omfattande, vilket gör det till ett betydande arbete att åtgärda dessa problem. De stora vägarna som påverkas i kommunen inkluderar 263, 273 och 255, där det är särskilt många potthål mellan Märsta och Sigtuna i båda riktningarna.

centrum_host_helsida

A-traktorer fortsätter öka

Notiser Den senaste utvecklingen inom användningen av A-traktorer i Sverige och särskilt i Sigtuna kommun visar en markant ökning under det senaste decenniet, med fortsatt tillväxt under 2023. Enligt nyligen publicerade siffror från Trafikanalys har antalet A-traktorer i Sigtuna ökat för tredje året i rad, vilket pekar på en stadigt växande trend i regionen.

skridskodisco_helsida
sportlov

Nya insatser för att stoppa utbrottet av granbarkborre

Notiser I kampen mot granbarkborren tar Sigtuna kommun nu ett aktivt steg genom att bekämpa dess spridning. I skogskanterna kan du möjligen se nedfällda granar, en del av det pågående arbetet med att förbereda inför granbarkborrens svärmningssäsong senare i vår.

fritidsbanken_sportlov
funkisfest_helsida

Gängkriminell greps på Arlanda

Blåljus En 31-årig man, känd som Foxtrotmannen, som varit jagad internationellt för flera grova brott, inklusive morden på två tonårspojkar i Stockholm, har gripits på Arlanda flygplats.

hamnplanen

Nya förslaget: Krögare får bekosta fastigheten

Nyheter Det tidigare förslaget om att Sigtuna kommun skulle bygga och förvalta en restaurang på Hamnplanen i Sigtuna har reviderats. I det nya förslaget söks en intressent som själv vill bekosta bygget och driva verksamheten.

Ny aktör tar över Mälartåg

Nyheter Transdev kommer att ta över driften av Mälartåg, som ansvarar för den regionala tågtrafiken i Stockholm-Mälardalen, från och med den 16 juni i år.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
foraldranatverk_outsider
ridskola_2020_outsider
funkisfest_outsider
connys
pantamera_out
skridskodisco_outsider
nrh_sigtuna
stentekompani_outsider
spedition_outsider