kommun_skoterska
Malin Broberg i samband med tidigare landslagssamling. Tränare här är för övrigt Daniel Blanco som var assisterande förbundskapten i samband med denna samling.Foto: Privat

Malin till landslaget

Förre märstabon Malin Broberg har tagits ut till landslaget i Futsal: - Det är en ära att bli kallad till landslaget, säger Malin till märsta.nu

centrum_artikel_host

Svenska Futsallandslaget samlas i Yxnerum, Östergötland, 9-14 februari. Malin Brobrg som är född och uppvuxen i Märsta är en av de uttagna. Malin har haft en lång fotbollskarriär både i Sverige och utomlands, hon har spelat på många nivåer i Sverige. Nu är hon på allra högsta nivå i Futsal med Djurgårdens IF. Laget toppar serien och spelar seriefinal mot Järla i helgen. Malin har på fyra matcher gjort två mål. I DIF Futsal finns också förre RIK/MIK-målvakten Pernilla Ebberyd.
– Jag vill passa på att förmedla till alla som idrottar att lägger man ner hårt arbete, har disciplin och rätt inställning så är ingenting omöjligt. Det handlar om att tro på det man gör och som jag lärt mig av mina föräldrar i tidig ålder, ”bäst när det gäller” så kommer man komma långt, säger Malin.

Förbundskaptenerna Gabriel Dias och Carlos Olave är nya. Lägret är en förberedelse för kommande EM-kval i höst. Malin kommer således inte att vara med och spela något i samband med denna samling. Förbundskaptenerna poängterar att alla spelare i ligan har samma chans att bli uttagna och att denna trupp är en kombination av nya och gamla spelare. Malin har hunnit fylla 31 år, detta är hennes tredje landslagssamling. Men hon har inte spelat landskamper tidigare.
– Det är väldigt intensivt under de dagar vi samlas då vi bara får ett fåtal tillfällen att samla truppen under året, men det är väldigt lärorikt och utvecklande. Nu har vi fått en ny förbundskapten som har en väldigt meriterande bakgrund inom futsal så det ska bli intressant att se hur han vill forma laget och jag tror att samtliga spelare kommer ta med sig mycket från detta läger som vi kan bygga vidare på så att vi är väl förberedda inför EM-kvalet i höst då vi möter riktigt bra länder, uppger Malin för märsta.nu.

helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll De flesta serier är nu färdigspelade. Märsta IK krigar på i trean för att undvika kval. Rosersbergs IK spelar sista matchen för säsongen på söndag

defacto_helsida
herrallsvenskan

Skånela vann dramatisk match

Handboll Det var en spännande och dramatisk match mellan Skånela IF och IFK Ystad som ägde rum i Vikingahallen inför 200 ivriga åskådare. Matchen slutade med en knapp seger för hemmalaget Skånela, som vann med 27-26.

division 3

Viktig seger för MIK i streckmatchen

Fotboll Märsta IK stod starka i mötet mot IK Frej och säkrade segern med 1-0 efter en dramatisk match. Det avgörande målet kom i den 93:e minuten när Nasir Abdi Osman tog saken i egna händer och prickade in bollen i nätet.

centrum_host_helsida
mp_ute_helsida
hockeyskola_helsida
ica_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det har blivit dags för nya matcher när serierna nu går in i ett slutskede. Märsta IK spelar på fredag kväll mot Norrtälje.

moderat_fokus_helsida

Parasportvecka firas i kommunen

Sport Vecka 37 markerar den årliga parasportveckan i hela Sverige, och Sigtuna kommun har inte varit sämre. Under tisdagen, 12 september, har kommunen firat denna viktiga vecka genom att arrangera en minnesvärd parasportdag som syftar till att främja inkludering och möjligheter inom parasporten.

nrh_sigtuna

Ghazal Jansson vinner Arvika Judo Cup

kampsport I en imponerande uppvisning av skicklighet och uthållighet tog Olivia Ghazal Jansson hem segern i årets Arvika Judo Cup. Den unga judo-utövaren imponerade publiken när hon besegrade sina motståndare med självsäkerhet och beslutsamhet.

adhd_kommun
division 3

Föll mot topplaget

Fotboll Märsta IK föll mot GUSK och är nu indraget i bottenstriden på allvar med fyra matcher kvar att spela.

pantamera_avc_helsida

Kim Taekwondo på Kadett-VM

kampsport Kadett-VM i taekwondo hölls i Sarajevo mellan den 28:e och 31:a augusti. Landslaget bestod av 10 atleter i åldern 12-14 år, som hade kvalificerat sig till detta stora evenemang med över 600 deltagare från hela världen. Kim Taekwondo hade två deltagare med i landslaget.

connys_helsida
helgens matcher

Så spelar bygdens lag

Fotboll Det är Superfredag för fotbollen i kommunen med matcher för Rosersberg, Wigör och Märsta IK.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

moderat_bli_medlem
ridskola_2020_outsider
mp_ute_outsider
kommun_skoterska_outsider
kommun_adhd_outsider
hockeyskola_outsider
swedol_outsider
nrh
pantamera_out
connys
centrum_outsider_host
ica_outsider