centrum_panorama_hostshopping
Malin Broberg i samband med tidigare landslagssamling. Tränare här är för övrigt Daniel Blanco som var assisterande förbundskapten i samband med denna samling.Foto: Privat

Malin till landslaget

Förre märstabon Malin Broberg har tagits ut till landslaget i Futsal: - Det är en ära att bli kallad till landslaget, säger Malin till märsta.nu

centrum_artikel_host

Svenska Futsallandslaget samlas i Yxnerum, Östergötland, 9-14 februari. Malin Brobrg som är född och uppvuxen i Märsta är en av de uttagna. Malin har haft en lång fotbollskarriär både i Sverige och utomlands, hon har spelat på många nivåer i Sverige. Nu är hon på allra högsta nivå i Futsal med Djurgårdens IF. Laget toppar serien och spelar seriefinal mot Järla i helgen. Malin har på fyra matcher gjort två mål. I DIF Futsal finns också förre RIK/MIK-målvakten Pernilla Ebberyd.
– Jag vill passa på att förmedla till alla som idrottar att lägger man ner hårt arbete, har disciplin och rätt inställning så är ingenting omöjligt. Det handlar om att tro på det man gör och som jag lärt mig av mina föräldrar i tidig ålder, ”bäst när det gäller” så kommer man komma långt, säger Malin.

Förbundskaptenerna Gabriel Dias och Carlos Olave är nya. Lägret är en förberedelse för kommande EM-kval i höst. Malin kommer således inte att vara med och spela något i samband med denna samling. Förbundskaptenerna poängterar att alla spelare i ligan har samma chans att bli uttagna och att denna trupp är en kombination av nya och gamla spelare. Malin har hunnit fylla 31 år, detta är hennes tredje landslagssamling. Men hon har inte spelat landskamper tidigare.
– Det är väldigt intensivt under de dagar vi samlas då vi bara får ett fåtal tillfällen att samla truppen under året, men det är väldigt lärorikt och utvecklande. Nu har vi fått en ny förbundskapten som har en väldigt meriterande bakgrund inom futsal så det ska bli intressant att se hur han vill forma laget och jag tror att samtliga spelare kommer ta med sig mycket från detta läger som vi kan bygga vidare på så att vi är väl förberedda inför EM-kvalet i höst då vi möter riktigt bra länder, uppger Malin för märsta.nu.

fritidsbanken_helsida
division 6

Sigtuna IF dominerade mot Håbo FF2

Fotboll Sigtuna IF visade sin styrka i Division 6 Södra genom att besegra Håbo FF2 med imponerande 6-3. Matchen, som spelades på Sigtunas hemmaplan, såg hemmalaget ta ledningen tidigt och dominera större delen av spelet.

centrum_host_helsida
connys_helsida

Skånela med på TRIM-SM

Handboll Skånela IF, bestående av ett gäng gamla handbollsprofiler från Märsta och Stockholm, kommer att delta i Trim-SM 2024.

pantamera_avc_helsida
brobygget_2024
mp_tack_helsida

Brons för IFK Märsta på Stafett-SM

Friidrott I lördags lyckades IFK Märstas stafettlag i klassen M50 ta hem ett brons på 4 x 400 meter vid Veteran-SM. Laget, bestående av Magnus Andervin, Morten Linnes, Kemal Davidsun och Peter Wallin, sprang in på tiden 4:05.05.

Kim Taekwondo deltog i Lomma Cup

kampsport I helgen deltog Kim Taekwondo i Lomma Cup, Sveriges största tävling för både nybörjare och avancerade utövare. Klubben ställde upp med ett lag som hade en blandad ålder och nivå, vilket resulterade i stora framgångar.

Lohake i P18-landslaget

Fotboll Alfons Lohake, född 2006, gjorde nyligen sin debut i den svenska Allsvenskan. Trots sin unga ålder lever han redan drömmen för många aspirerande fotbollsspelare.

division 3

Procyon besegrar Märsta IK med 3-1

Fotboll I en spännande match mellan Procyon och Märsta IK i Division 3 Norra Svealand lyckades Procyon säkra segern med en stark 3-1-vinst. Matchen, som hölls på Procyons hemmaplan, bjöd på flera mål och dramatiska ögonblick.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

brobygget_outsider
connys
pantamera_out
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider
centrum_outsider_host
nrh_sigtuna