centrum_panorama_hostshopping
Mathias Forsberg, näringslivschefFoto: Sigtuna kommun

Målet: Ska vara topp 25 bland näringslivskommuner

Kommunen siktar på att vara en av landets 25 bästa näringslivskommuner inom ett par år.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun anser att deras satsningar på förbättrat näringslivsklimat ger resultat. Bland annat har man infört Näringslivslyftet där målet är att stärka dialog till kommunens företag.
– Det är väldigt glädjande att den satsning på det lokala näringslivet vi gör så tydligt börjar ge resultat. Men, vi är inte nöjda. Den långsiktiga målsättningen är att vara bland landets 25 bästa kommuner i näringslivsrankingen senast år 2022, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Näringslivschefen Mathias Forsberg som hämtades in från grannkommunen Upplands-Bro som är högre rankade än Sigtuna tror att kommunen kommer att fortsätta klättra kommande år. Detta eftersom man har satsat på ökad service till företag. Om ett par år är hans förhoppning att Sigtuna kommun åter är en riktigt bra plats att göra affärer på.

Näringslivsenheten har även analyserat enkätsvaren från företagen och kommit fram till att man ser en förbättring bland kategorierna service till företag och kommuntjänstemäns attityd till företagen. Även tillämpning av lagar och regler och kommunpolitikers och skolans attityd till företagande har förbättrats.

pantamera_avc_helsida
centrum_host_helsida
brobygget_2024
fritidsbanken_helsida
mp_tack_helsida
connys_helsida

Företagsklimatet anses vara på bättringsvägen

Näringsliv Enligt en nyligen genomförd enkät av Svenskt Näringsliv upplever företagen i Sigtuna kommun ett förbättrat företagsklimat. 154 företag i Sigtuna deltog i undersökningen "Lokalt företagsklimat", som totalt samlade svar från över 3800 företag i Stockholms län. Resultaten visar en positiv utveckling inom flera områden jämfört med föregående år.

Minskad brottslighet prio för sigtunaföretagare

Näringsliv Minskad brottslighet och ökad trygghet står högst på önskelistan för att förbättra företagsklimatet i Sigtuna, enligt Svenskt Näringslivs årliga enkät Lokalt företagsklimat. Enkäten, som omfattar över 3 800 företag i Stockholms län, inklusive 154 från Sigtuna, visar att sex av tio Sigtunaföretag efterlyser satsningar på säkerhet och trygghet.

Arlanda driver på resenärstillväxten hos Swedavia

Näringsliv Under april månad valde över 2,6 miljoner resenärer att använda Swedavias tio flygplatser, enligt ny statistik från Swedavia. Detta representerar en ökning med knappt 1,5 procent jämfört med samma period föregående år. Den fortsatta tillväxten är främst drivet av en stigande efterfrågan på utrikesresor, särskilt från Stockholm Arlanda Airport.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

centrum_outsider_host
ridskola_2020_outsider
fritidsbanken_outsider
mp_tack_outsider
pantamera_out
connys
nrh_sigtuna
brobygget_outsider