vinter_pan
Mathias Forsberg, näringslivschefFoto: Sigtuna kommun

Målet: Ska vara topp 25 bland näringslivskommuner

Kommunen siktar på att vara en av landets 25 bästa näringslivskommuner inom ett par år.

centrum_artikel_host

Sigtuna kommun anser att deras satsningar på förbättrat näringslivsklimat ger resultat. Bland annat har man infört Näringslivslyftet där målet är att stärka dialog till kommunens företag.
– Det är väldigt glädjande att den satsning på det lokala näringslivet vi gör så tydligt börjar ge resultat. Men, vi är inte nöjda. Den långsiktiga målsättningen är att vara bland landets 25 bästa kommuner i näringslivsrankingen senast år 2022, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Olov Holst (M).

Näringslivschefen Mathias Forsberg som hämtades in från grannkommunen Upplands-Bro som är högre rankade än Sigtuna tror att kommunen kommer att fortsätta klättra kommande år. Detta eftersom man har satsat på ökad service till företag. Om ett par år är hans förhoppning att Sigtuna kommun åter är en riktigt bra plats att göra affärer på.

Näringslivsenheten har även analyserat enkätsvaren från företagen och kommit fram till att man ser en förbättring bland kategorierna service till företag och kommuntjänstemäns attityd till företagen. Även tillämpning av lagar och regler och kommunpolitikers och skolans attityd till företagande har förbättrats.

storemore_helsida

Supersnabbladdare öppnar på OKQ8 i Arlandastad

Näringsliv Skellefteå Kraft lanserade en supersnabbladdare med två laddpunkter. Det här initiativet är en del av en stor plan för att bygga ut elbilsladdningsinfrastrukturen i Sverige. Målet är att skapa landets största nätverk med 800 laddpunkter fördelade över 300 OKQ8-stationer senast 2026.

wenngarn_helsida
vinter_helsida

KICKS inviger lager i Rosersberg

Näringsliv KICKS Group har tagit ett stort steg framåt i sin logistikstruktur med invigningen av sitt högautomatiserade omnilager, en investering på 200 miljoner som nu är i full drift i Rosersberg.

joes-helsida

Minskad tillgänglighet från Arlanda de senaste fem åren

Näringsliv En nyligen genomförd undersökning av tillgängligheten till Arlanda flygplats avslöjar en oroande trend för turismen till Sverige. Enligt analysen, utförd av Copenhagen Economics i samarbete med SEO Economic Research på uppdrag av Visit Sweden, Region Stockholm och Swedavia, har tillgängligheten till Arlanda från utlandet minskat med hela -25 procent mellan 2018 och 2023.

connys_helsida

Norwegian fortsätter satsningen på Arlanda

Näringsliv Norwegian Airlines meddelar en betydande expansion av sitt linjenät på både Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport inför sommarprogrammet 2024. Sammanlagt lanserar Norwegian sex nya linjer, varav två är helt nya destinationer.

defacto_helsida

Stark efterfrågan för resor med Norwegian

Näringsliv Norwegian redovisar starka trafiksiffror för oktober med 2,1 miljoner passagerare och en imponerande kabinfaktor på 86,1 procent. Efterfrågan på flygresor var särskilt hög under höstlovsveckorna i Norden, då många reste till olika destinationer i Europa. Det är värt att notera att 99,4 procent av planerade flygningar genomfördes, vilket visar på hög regularitet.

ica_helsida
oppethus_dec
pantamera_avc_helsida
nrh_sigtuna

Meliva tar över Märsta Närvård

Näringsliv Meliva, en ledande vårdgivare i Sverige, har nyligen välkomnat två nya verksamheter, Kvartersakuten Mörby Centrum och Märsta Läkarhus/Märsta Närvård, till sitt nätverk.

Tufft för småföretagare i kommunen

Näringsliv Förutsättningarna för små företag i Sigtuna är sämre än i de flesta andra kommuner i landet, enligt en kartläggning av Småföretagarnas Riksförbund med hjälp av Småföretagarindex.

Stockholms Handelskammare: Arlanda kan förlora på SAS-försäljning

Näringsliv Stockholms Handelskammare oroas över konsekvenserna av Sveriges planer att avveckla sitt ägande i SAS och varnar för att Arlanda flygplats kan förlora ännu fler direktlinjer till affärskritiska destinationer. Flygplatsen har länge tappat mark gentemot konkurrenter som Kastrup och Vanda, där flygbolag och stater har investerat kraftfullt.

Weldegiorgis vann europeisk kocktävling

Näringsliv De pittoreska omgivningarna vid Rungstedgaard i Danmark var platsen för en kulinarisk uppgörelse den 7 oktober när Copper Skillet, världens främsta tävling för konferenscentralkockar, nådde sin europeiska höjdpunkt.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening

connys
vinter_outsider
joes_outsider
ica_outsider
ridskola_2020_outsider
wenngarn_outsider
oppethus_out
nrh
pantamera_out
swedol_outsider
storemore_out