kyrka_advent _pan
MälarenFoto: Daniel Iskander

Mälaren hotad som dricksvattentäkt av Märstaån

Mälarens vatten kan vara hotat av Märstaåns höga halter av PFAS eftersom ån rinner ut i Mälaren.

centrum_artikel_host

Märstaån har sedan länge höga halter av det giftiga ämnet PFAS, ämnen som kommer från förorenad mark på Arlanda. De höga halterna upptäcktes 2012 men är fortsatt höga, det kommer ta hundra år innan de är nedbrutna enligt SVT Stockholms rapportering. Länsstyrelsen är nu oroliga för att Mälaren ska påverkas den giftiga Märstaån. Försök pågår med att begränsa spridningen av PFAS från Arlanda. Främst är det från gammalt brandskum efter brandsläckningsövrningar i närheten av banorna.

budget2023

(S)-kritik mot besparingar på 27 miljoner

Nyheter Den borgerliga kommunledningens budget klubbade på onsdagen men Socialdemokraterna är kritiska till besparingar i budgeten: - Vi har ställt frågan flera gånger under budgetdebatten men inte fått svar på vilka nedskärningar det är som ligger på bordet. Vi får inga svar och det är fegt, säger Marie Axelsson (S).

julmarknad_2022
pantamera_avc_helsida
vintermarknad_helsida
moderat_pan_helsida
budget2023

Budgetdebatt på onsdagen: Stora utmaningar väntar

Politik Onsdag 30:e november ska budgeten klubbas för 2023: - Att Sverige, Sigtuna och resten av världen står inför mycket stora ekonomiska utmaningar 2023 på grund av flera sammanvägda faktorer råder ingen oenighet kring, säger Bengt Hellström (KD), gruppledare.

advent_kyrka_helsida
connys_helsida
dackskifte_helsida
centrum_host_helsida
defacto_helsida

Ljusmanifestation för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor

Notiser En Ljusmanifestation hölls i Valsta i torsdags för att uppmärksamma mäns våld mot kvinnor: - Vi är tacksamma för att varje år få vara med och bidra med en aktiv ståndpunkt mot våldet mot kvinnor och det är en självklarhet för oss att medverka med andra föreningar, organisationer och kommunen kring frågan, sa Sibtain Govani från Shiamuslimska församlingen i Valsta

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

marknaden_outsider
swedol_outsider
centrum_outsider_host
dackskifteoutsider
kyrka_outsider_advent
pantamera_out
connys
vintermarknad_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider